George Gaiţă, cel care a revitalizat poloului românesc, invitat de onoare la sărbătoarea FINA 110 ani

Postat la: 22.07.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

George Gaiţă, cel care a revitalizat poloului românesc, invitat de onoare la sărbătoarea FINA 110 ani

Fost preşedinte al Federaţiei Române de polo şi fost component al naţionalei României, George Gaiţă a fost prezent, la invitaţia lui Julio Maglione, la gala Federaţiei Internaţionale de Nataţie (FINA), eveniment care a avut loc în Elveţia, la Lausanne.

Membru al Comisiei de Finanţe din cadrul FINA, unul dintre cele mai puternice foruri din sportul mondial, bucureşteanul care a evoluat în carieră pentru Dinamo este unul dintre puţinii oameni din sportul românesc care au intrat în conducerea unei federaţii de un asemenea nivel. La Lausanne, printre alte personalităţi din sport, a fost prezent şi preşedintele CIO, Thomas Bach, care a participat şi la inaugurarea noului sediu al FINA, "colos" pus pe picioare de românul Cornel Mărculescu. Federaţia Internaţională de Nataţie e condusă de uruguayanul Julio Maglione, preşedinte al Comitetului Olimpic din ţara sa şi fost şef al federaţiei de fotbal din Uruguay, în perioada 1989 - 1990, scrie prosport.ro.

George Gaiţă este omul sub aripa căruia România a avut cele mai valoroase rezultate de după Revoluţie în poloul mondial. Din postura de preşedinte al forului din Floreasca, bucureşteanul l-a adus în 2004, în fruntea naţionalei, pe Vlad Hagiu. Într-un climat compatibil pentru marea performanţă, tricolorii au ocupat locul 6 la CM 2005 din Canada şi locul 4 la CE 2006 din Serbia. Printre puţinii oameni cu coloană vertebrală din sportul românesc, Gaiţă a susţinut că-şi va da demisia dacă România nu se va califica la JO 2008. Cum elevii lui Hagiu au ratat accederea în China după turneul preolimpic din Oradea, martie 2008, Gaiţă şi-a respectat promisiunea şi a părăsit FRP. Nu înainte să-l aducă la prima reprezentativă pe ungurul Istvan Kovacs, căruia i-a oferit toate condiţiile pentru a readuce naţionala în prim-plan. Maghiarul a calificat România la JO de la Londra, mai mentioneaza sursa citata.

loading...
PUTETI CITI SI...