Florin Bratu, noul antrenor al lui Dinamo Bucureşti

Postat la: 26.02.2018 16:50 | Scris de: ZIUA NEWS

Florin Bratu, noul antrenor al lui Dinamo Bucureşti

FC Dinamo Bucureşti a anunţat luni numirea în postul de antrenor principal a fostului internaţional Florin Bratu, în locul lui Vasile Miriuţă, la serviciile căruia s-a renunţat după ratarea calificării în play-off-ul Ligii I.

"FC Dinamo Bucureşti anunţă prin intermediul site-ului oficial al clubului, www.fcdinamo.ro, încheierea raporturilor contractuale cu antrenorul principal Vasile Miriuţă. De astăzi, noul antrenor al echipei din Ştefan cel Mare este Florin Bratu (38 de ani), ultima oară selecţioner al reprezentativei Under-18 a României", se arată într-un comunicat remis de gruparea din şoseaua Ştefan cel Mare. Florin Bratu va fi prezentat oficial într-o conferinţă de presă programată luni după-amiază, la ora 15,30, în cantonamentul de la Săftica, precizează FC Dinamo.

Fost atacant al echipei Dinamo de-a lungul a patru sezoane (2005-2006 şi 2007-2010), Florin Bratu a câştigat Supercupa României în tricoul alb-roşu, în 2005, marcând 28 de goluri în 67 de partide pentru gruparea din Ştefan cel Mare în prima ligă a României. După o carieră impresionantă ca jucător, Florin Bratu şi-a început, în urmă cu patru ani, activitatea de antrenor principal. A antrenat Dinamo II Bucureşti (2014-2015), CS Tunari (2015-2016), Dinamo Under 19 (2016-2017) şi reprezentativa Under 18 a României (2017-2018).

Cu echipa sub 19 ani din cadrul clubului din Ştefan cel Mare, Florin Bratu a câştigat Liga Elitelor în 2017, cea mai importantă competiţie pentru juniori organizată în România. FRF a anunţat, totodată, încetarea colaborării cu fostul atacant. Florin Bratu preluase funcţia de antrenor al lotului format din juniori născuţi în anul 2000 în iulie, anul trecut, după ce, până atunci, îndeplinise şi rolul de ambasador al acestei echipe.

''Mulţumesc Federaţiei Române de Fotbal şi preşedintelui Răzvan Burleanu pentru încrederea acordată în momentul cooptării mele în staff-ul naţionalei Under-18, mulţumesc jucătorilor cu care am lucrat la lot, cărora vreau să le urez mult succes. Îi voi încuraja mereu şi am încredere că vor obţine rezultate importante în viitor'', a spus Florin Bratu.

Dinamo a fost învinsă sâmbătă de Astra, cu 2-0, la Giurgiu, într-un meci din etapa a 26-a a Ligii I de fotbal, ultima a sezonului regulat. După acest eşec, Dinamo a coborât pe locul 8 în clasament, doar primele şase clasate intrând în play-off.

loading...