Fiul lui Schumacher, campion în Formula 3

Postat la: 14.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Fiul lui Schumacher, campion în Formula 3

Mick Schumacher, fiul legendarului Michael, a devenit campion european de Formula 3, pe circuitul de la Hockenheim (Germania), unde tatăl lui s-a impus de patru ori în Formula 1.

Mick Scumacher a încheiat pe locul 2 penultima cursă a sezonului, după estonianul Juri Rats. În vârstă de 19 ani, „Schumi Junior" îi urmează astfel, în palmaresul F3 europene, britanicului Lando Norris, care luna viitoare va împlini 19 ani, pilot ce va concura anul viitor în F1 pe un McLaren. După prima zi din al zecea weekend de curse (câte trei curse pe weekend), Mick Schumacher are un avans de 51 de puncte în faţa principalului său adversar, britanicul Dan Ticktum, care nu-l mai poate ajunge. Acest prim titlu internaţional îi aduce puncte preţioase în cursa pentru „Super Licenţa FIA", indispensabilă ca să poată concura în Formula 1.

Tatăl său Michael a câştigat acum 28 de ani campionatul Germaniei de F3, de un nivel foarte ridicat, el devenind ulterior de şapte ori campion mondial de F1. Michael Schumacher nu a mai apărut în public de la accidentul de schi din luna decembrie 2013, în urma căruia a rămas paralizat.

 

 

loading...
PUTETI CITI SI...