Egal Steaua, Victorie Dinamo! Gaz Metan, cu un Eric entuziasmant, a făcut o partidă mare

Postat la: 27.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Egal Steaua, Victorie Dinamo! Gaz Metan, cu un Eric entuziasmant, a făcut o partidă mare

Formula de start a lui Reghe a arătat din start intenţiile superofensive: Alibec şi Gnohere în acelaşi timp în echipă. Iar meciul a explodat imediat cum a şi început. Găman a închis ochii la un fault evident al lui Creţu asupra lui Amorim. Steaua ar fi trebuit să primească penalty! După 50 de scunde, în celălalt careu, Niţă mai face o minune: scoate fantastic, ca la handbal, şutul lui Alex Munteanu (8).

Meciul chiar arde. Are nerv, are ritm, are şi faze importante. Alex Munteanu ratează iarăşi din careul mic, Steaua pleacă pe contraatac, Gnohere întoarce pentru Alibec, care dintr-o poziţie complicată şi cu adversar în faţă trage perfect, cu dreptul. Şi marchează! Şumudică probabil jubilează! Şi dinamoviştii la fel.
Gol anulat Gazului, corect!

Mediaşul e cu un picior în afara play-off-ului şi din acest moment chiar trebuie să rişte. Şi o face. Se aruncă spre poarta lui Niţă. Însă portarul Stelei e într-o formă de zile mari. Tamaş are o ezitare, mingea sare la acelaşi Munteanu, dar nu, nu e seara lui! Sau e seara lui Niţă, care prinde tot! Eric are o poftă de joc formidabilă. A slăbit, n-a slăbit, brazilianul Gazului e mai fotbalist decât 90% din jucătorii din Liga 1. Pasează, centrează, trage la poartă, e pe tot terenul! Oferă şi un assist, Sikorski bagă mingea în poartă, dar fanionul e sus! Decizie corectă, e ofsaid!

Dar Mediaşul nu renunţă. Are gaz cât să ardă în continuare cu flacără mare. Dă o mână de ajutor şi Reghecampf, care, inexplicabil, îl scoate pe Gnohere şi îl bagă pe Boldrin. Şi Steaua face un pas înapoi. Logic, vine şi egalarea. Dintr-o fază fixă. Corner, balonul ajunge la Sikorski, care îşi arată instinctul de atacant şi bagă mingea în poartă! E 1-1 şi Şumudică, Mutu şi Contra încep să transpire.

De aici încolo, meciul seamănă cu un meci de box la categorie mică. În care garda e jos şi fiecare loveşte, dar nu decisiv. Eric dă o pasă formidabilă, îi pune jocker-ul jos lui Sikorski, care ratează singur cu Niţă. Alibec face un dribling a la Neymar, cade apoi de lângă Trtovac, dar Găman vede bine, n-a fost penalty! Jakolis scapă şi el singur cu Greab, dar parcă se comportă în ciuda lui Dinamo. Întârzie să tragă şi se laă deposedat.

Minutele trec şi scorul de 1-1 nu o ajută prea mult nici pe Steaua, nici pe Gaz. Practic, cele două joacă mai mult pentru Dinamo, Astra şi CFR. Eric, epuizat, e scos în final. Steaua gâfâie şi ea, nu mai e capabilă nici să treacă mijlocul terenului. Gaz mai ratează o şansă mare în ultimele secunde. Un meci de mare calitate pentru trupa lui Pustai se termină dezamăgitor fiindcă e posibil ca după etapa următoare, Gaz să se trezească în play-out. Iar după fotbalul arătat aseară n-ar merita asta.

2 punctea câştigat Gaz Metan în ultimele 5 etape de Liga 1, n-a mai învins din 10 decembrie, 5-2 cu Pandurii. 3 remizeare Steaua în ultimele 5 runde: 1-1 la Cluj, cu CFR, 2-2 cu Voluntari şi 1-1 aseară, la Mediaş. "E dezamăgitor să ai atâtea ocazii în faţa Stelei şi să nu câştigi. E un rezultat care nu ne ajută nici pe noi, nici pe Steaua, poate un pic pe ei, dar pentru noi, meciul cu Craiova, din ultima etapă, va fi de care pe care. Ori noi, ori ei" (Cristi Pustai, antrenor Gaz Metan).

loading...
PUTETI CITI SI...