Două românce în semifinale la BRD Bucharest Open. Ana Bogdan, victorie în faţa principalei favorite: i-a lăsat patru game-uri Sevastovei

Postat la: 22.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Două românce în semifinale la BRD Bucharest Open. Ana Bogdan, victorie în faţa principalei favorite: i-a lăsat patru game-uri Sevastovei

Ana Bogdan (108 WTA) a reuşit o victorie superbă în sferturile de finală de la BRD Bucharest Open: a învins-o cu 6-1 şi 6-3 pe Anastasia Sevastova, finalista ediţiei 2016 şi principala favorită a tabloului de simplu pentru 2017.

Ana i s-a alăturat astfel Irinei Begu în semifinalele turneului de la Bucureşti, câştigat anul trecut de o româncă - Simona Halep. Cele două românce ajunse deja pe tabloul de 4 se pot întâlni doar în finală.

Primul set a durat doar 26 de minute, iar Ana a fost cu adevărat "on fire". La fel de sigură pe lovituri, la fel de conectată la tensiunea meciului a fost şi la revenirea de la vestiare, la capătul pauzei dintre seturi. Jucătoarea pregătită de Gabi Moraru a câştigat rapid două break-uri, şi a avut un singur moment de ezitare, atunci când, la 3-0, şi-a pierdut serviciul.

Sevastova însă nu a avut forţă pentru a reveni cu adevărat în meci, în timp ce Ana Bogdan, încurajată din tribună foarte gălăgios, dar şi cu steaguri tricolore, a închis ferm partida cu game-uri de serviciu luate la 0 şi 15, dar şi un al cincilea break.

Este prima semifinală de turneu WTA pe zgură pentru Ana Bogdan, şi, evident, prima prezenţă în careul de aşi la Bucureşti. În 2016, Ana a jucat semifinală la Florianopolis, turneu Internaţional pe hard (pierdută la Timea Babos), plus o semifinală de turneu din circuitul 125 K (2014, Taipei).

loading...
PUTETI CITI SI...