Doru Dinu Glăvan: „Sportul românesc se îndreaptă într-o direcţie greşită"

Postat la: 02.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Doru Dinu Glăvan: „Sportul românesc se îndreaptă într-o direcţie greşită

Nu există iubitor de sport în România care să nu fi auzit sau să nu-l fi ascultat, măcar o dată, pe maestrul Doru Dinu Glăvan (70 ani). Omul care a dat glas transmisiunilor sportive din cele mai îndepărtate colţuri ale lumii, comentând, printre multe altele, Jocuri Balcanice şi Campionate Mondiale de atletism, nataţie şi gimnastică, precum şi Jocurile Olimpice de Iarnă, de la Sarajevo (1984).

El a acordat, recent, la Ploieşti, un interviu extrem de interesant pentru cotidianul local Prahova. Cu o experienţă de aproximativ 50 de ani în presa sportivă, Doru Dinu Glăvan, preşedintele Uniunii Ziariştilor Profesionişti din România (UZPR), a punctat pentru cotidianul prahovean cateva idei si observatii extren de interesante referitoare la situaţia actuală a sportului românesc, mai ales dupa rezeultatetle dezastrose dupa Jocurile Olimpice de vara de la Rio de Janeiro.

„Din păcate, constatăm cum sportul românesc se îndreaptă într-o direcţie greşită. Metaforic vorbind, dacă am avea în ţară un sport puternic, atunci s-ar goli spitatele. Oamenii sănătoşi sunt cei care fac mişcare, nu neapărat performanţă. Mi-e dor de Daciadă, care aduna zeci de mii de tineri în competiţii. Bineînţeles, în timp a apărut internetul, s-au înmulţit televiziunile, dar asta nu înseamnă ca sportul să lipsească. Ca om de sport, militez pentru un Minister puternic al Sportului, care să vină cu bani şi condiţii pentru copii, iar aceştia din urmă să nu se limiteze doar la orele de educaţie fizică, tocmai în ideea de a forma, în timp, o bază solidă de selecţie", a declarat Doru Dinu Glavan.

loading...
PUTETI CITI SI...