Dinamo a reușit a treia victorie în Liga Campionilor la handbal masculin. Succes dramatic în Finlanda

Postat la: 04.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Dinamo a reușit a treia victorie în Liga Campionilor la handbal masculin. Succes dramatic în Finlanda

Dinamo a reușit a treia victorie în Liga Campionilor la handbal masculin. Succes dramatic în Finlanda. Campioana României la handbal masculin a reușit un succes mare la Helsinki, în fața ambițioasei echipe Riihimaen Cocks, aflată la prima ei participare în grupele Ligii Campionilor.

Dinamo s-a impus cu 32-31 (15-17), obținând astfel primul succes în deplasare din istorie în această competiție selectă. Cu șase puncte din patru meciuri, alb-roșiii au cel mai bun start în Ligă din toate sezoanele. Cu multe aruncări de la 7 metri primit în primele 30 de minute, Cocks s-a distanțat la 17-14 (min. 30), pentru ca la pauză să intre cu avantaj de două goluri, 17-15. Dinamo a început un pic crispat repriza a doua și în pofida faptului că apărarea a început să funcționeze, câteva erori în atac le-au permis gazdelor să se despridă la 4 goluri, 22-18 (min. 38).

Campioana s-a scuturat de presiunea scorului și a început să recupereze minge după minge. Tunisianul Alouini a ştiut să fructifice şansele în atac, atât cu goluri, dar şi cu pase inspirate pentru Szasz, pivotul care a fost foarte vizibil în joc când a fost în teren. Cursa de urmărire a dat roade, iar Dinamo a restabilit egalitatea în minutul 51, scor 29-29. Finlandezii au făcut faţă tot mai greu asaltului dat de alb-roșii, mai ales că şi Bannour şi-a reglat tirul cu două goluri importante în ultimele minute. Interul tunisian a adus pe Dinamo în avantaj pentru prima dată în minutul 54, la scorul de 30-29 şi tot el avea să aducă mai multă linişte 2 minute mai târziu, când a marcat pentru 31-30. Au mai fost ceva emoții pe final, după ce Zulfici a ratat o aruncare de la 7 metri în minutul 58, dar defensiva a rezistat, iar Dinamo s-a impus cu 32-31.

Constantin Ștefan (antrenor Dinamo): 'Știam că echipa finlandeză mizează pe un joc rapid și că menține un ritm ridicat 30-40 de minute. De data aceasta a avut prospețime până aproape de final și ne-a solicitat la maximum. Este o victorie foarte importantă pentru noi, motiv pentru care vreau să-mi felicit jucătorii'. Dinamo: Missaoui, Grigoraş - portari, Descat 1, Bannour 6, Alouini 5, Savenco 1, Grigoraş, Savenco 1, Szasz 3, Negru 2, Şandru, Gavriloaia 1, Komogorov 4, Zulfic 3, Kuduz 1, Mousavi 5, Acatrinei. Următorul meci al campioanei României va fi pe 14 octombrie (ora 21:00), acasă, cu liderul grupei, Wisla Plock (Polonia).

loading...
PUTETI CITI SI...