CSU Craiova castiga finala Cupei României

Postat la: 28.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

CSU Craiova castiga finala Cupei României

CSU Craiova s-a impus cu 2-0 în meciul de pe "Arena Națională". S-a terminat meciul. FC Hermannstadt pierde finala Cupei României și șansa de a câștiga primul trofeu major. Sibienii rămân cu a treia promovare consecutivă și promit să-și ia revanșa în campionat, în fața Universității, în toamnă.

Oricum, jucătorii lui Alex Pelici, Eugen Beza și Florin Berța merită toate felicitările pentru atâtea bucurii oferite suporterilor din orașul de pe Cibin. A fost un an senzațional pentru fotbalul sibian și sperăm ca acesta să fie doar începutul. "Suntem mândri de voi!", scandează suporterii "alb-roșilor", în momentul în care sunt salutați de jucători.

LIVE TEXT:

Mai sunt trei minute. Fanii olteni scandează "Toată lumea știe! Cupa e-n Bănie!"

***

Bulgarul Dimitrov intră în locul lui Băluță. S-au epuizat toate schimbările. E minutul 89!

La Craiova intră Burlacu în locul lui Mitriță, autorul golului doi. E minutul 84!

***

S-a anunțat asistența din această seară, de pe "Arena Națională": 30.643 de spectatori. Mai bine de 5-6.000 sunt veniți din Sibiu.

​***

Căbuz menține diferența de două goluri cu o intervenție în afara careului la Băluță.

***

Lucian Dumitriu în locul lui Blănaru la FC Hermannstadt.

***

Combinație în viteză Martic - Băluță, ultimul trage peste transversală.

***

Prima schimbare la Craiova, Glavina în locul lui Gustavo.

***

Radu Crișan este avertizat (min. 71). Craiova are lovitură liberă de la 35 de metri.

Jucătorii celor două echipe se contrează la marginea terenului după o intrare tare a lui Alex Coman la Bancu.

***

Tătar îl vede ieșit pe itrovic și încearcă o boltă de la distanță, dar trimite peste tranversală (min. 70).

***

A doua schimbare la FC Hermannstadt, Cosmin Neagu în locul lui Hergheligiu (min. 69).

***

Alex Curtean șutează peste transversală de la 30 de metri.

***

Pelici forțează, Alex Curtean intră în locul lui Dâlbea. E minutul 64!

La golul doi al Universității, Răzvan Dâlbea a greșit pasa, Băluță a scăpat singur spre poarta Sibiului și l-a servit ca la carte pe Mitriță.

***

Radu Crișan are pe frunte golul de 2-1, dar Mitrovic reține. Sibienii mai au o jumătate de oră la dispoziție pentru a face o minune.

***

Oltenii speculează din plin o gafă a sibienilor, la mijlocul terenului, Mitriță e servit ideal și face 2-0.

***

Bancu (Craiova) este avertizat pentru o intrare a Petrescu (min. 55).

***

Șansă pentru sibieni de 1-1, în urma unui corner, mingea trece de Mitrovic, dar Petrișor Petrescu reia peste transversală.

***

A început repriza secundă. Nicio modificare la pauză.

***

"Centralul" Bîrsan nu prelungește prima repriză nici măcar cu o secundă. CSU Craiova o conduce cu 1-0 pe echipa sibiană la pauză.

***

Mitriță scapă pe stânga, pătrunde în careu, dar e ajuns în marginea suprafeței de 6 metri de Ionuț Stoica, corner pentru Craiova. La reluare, Zlatinski trage imprecis de la 25 de metri (min. 39).

Apoi e rândul lui Mitrovic să aibă emoții, dar "torpila" lui Bogdan Rusu ocolește d epuțin poarta Universității.

***

Robert Boboc a fost titularizat de Alex Pelici în ziua în care își serbează ziua de naștere.

***

Căbuz păstrează 1-0 pe tabelă, scoțând cu destul efort șutul lui Zlatinski, căpitanul Craiovei, de la 30 de metri (min. 34). La celelalte buturi, un minut mai târziu, Blănaru trage slab, de la distanță, fără probleme pentru Mitrovic..

***

Craiova deschide scorul în minutul 29, Gustavo îl învinge pe Căbuz cu un șut la colțul lung din marginea careului mare. Sibienii se încurajează între ei, în vreme ce fanii "Științei" scandează "Cupa! Cupa!".

***

Ionuț Stoica vede primul "galben" al meciului pentru un fault asupra lui Mitriță. Oltenii au lovitură liberă de pe 22 de metri, dar Gustavo șutează în zid.

***

Tătar surprinde cu o pasă pentru Rusu, în minutul 23, dar Mitrovic este mai rapid și reține de la picioarele golgeterului Sibiului.

***

O nouă mare ocazie a sibienilor, în urma uei lovituri libere, dar Blănaru nu ajunge la bara a a doua pentru a trimite în plasă. FC Hermannstadt este echipa care domină, deși e considerată că are șansa a doua.

***

Sibienii sunt mai periculoși în debutul jocului. Dâlbea și-a încercat șutul, iar acum, în minutul 16,Kelic respinge în corner de e capul lui Blănaru. Primul corner al meciului, dar rămâne fără rezultat.

***

Oltenii cer penalti, în inutu 9, la intrarea lui Ionuț Stoica asupra lui Mitriță, dar a fost o deposedare corectă. Fanii Universității reacționează.

***

FC Hermannstadt: Căbuz - D. Tătar, Crișan, I. Stoica, Al. Coman - Dâlbea, Boboc - Hergheligiu, Rusu, Petrescu - Blănaru.

Craiova: Mitrovic - Ferreira, Kelic, R. Popa - Bancu, Zlatinski, Mateiu, Martic - Gustavo, Băluță, Mitriță.

***

A început mecul. Prima ocazie e a sibienilor, în minutul 4 Petrișor Petrescu trimișând de puțin pe lângă bară, dintr-o lovitură liberă.

***

Sibienii sunt susținuți de mai bine de 5.000 de suporteri. Coregrafiile sunt impresionante de ambele părți. Viorel Hizo și Gică Craioveanu au prezentat trofeul.

Este o seară magică pe "Arena Națională"; o seară magică pentru fotbalul sibian. Înființată în urmă cu 3 ani, FC Hermannstadt a promovat din eșalonul județean până în Liga 1, iar acum joacă pe masă cu trofeul Cupei României. Sibienii au trecut rând pe rând de patru echipe din primul eșalon, FC Voluntari - deținătoarea Cupei și a Supercupei României, Juventus București, FCSB și Gaz Metan Mediaș, iar acum încearcă să o treacă în rândul victimelor și pe CSU Craiova.
În debutul marii finale, Dinamo U19 a câștigat la loviturile de departajare Cupa României la acest nivel, în fața Stelei.
Autocarul "alb-roșilor" a ajuns la "Arena Națională" la 19:10. Jucătorii lui Alex Pelici, Eugen Beza și Florin Berța au fost întâmpinați de câteva sute de suporteri, care între timp au lat loc la Peluza Sud a stadionului. În tribunele "Arenei Naționale" sunt așteptați alți cel puțin 3-4.000 de fani ai FC Hermannstadt care au făcut deplasarea fie cu autocarele, fie cu mașinile personale.

loading...
PUTETI CITI SI...