Craiova pierde la Botoşani, dar e prima finalistă a Cupei României. Cronica meciului

Postat la: 10.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Craiova pierde la Botoşani, dar e prima finalistă a Cupei României. Cronica meciului

În anul remontadelor europene, Botoşaniul a sperat şi ea să recupereze acel 1-5 încasat în Bănie, în turul semifinalei Cupei României. Şi speranţele moldovenilor au fost alimentate din start, fiindcă au marcat în primul sfert de oră al returului.

Un lanţ de gafe ale craiovenilor şi un Moruţan dezlănţuit i-au prilejuit lui Axente reuşita. Mateiu l-a deposedat pe Mitriţă, Zlatinski n-a pus umărul în contră, Kelic şi Tiago Ferreira s-au bâlbâit pe rând, iar Mitrovic a scăpat mingea din mâini. Botoşaniul s-a aprins, mai ales că imediat Roman a marcat şi el, dar după ce-l faultase pe Mitrovic. Olimpiu Moruţan i-a terorizat pe craioveni în prima repriză, de la el plecând majoritatea acţiunilor. Viitorul fecesebist a fost practic peste tot şi aproape imposibil de deposedat de fundaşii craioveni, parcă hipnotizaţi de şerpuirile jucătorului de 19 ani. Totuşi, Moruţan a ratat şansa de a dubla avantajul până la pauză, când a luftat incredibil, iar pe urmărire Roman a tras în Briceag. Moldovenii au avut o primă repriză bună, dar au fost haotici la finalizare, în timp ce Craiova, deşi nu a călcat în careul advers, părea liniştită la adăpostul avantajului din tur, chiar dacă tradiţia indica înfrângeri la toate vizitele la Botoşani.

Şi partea secundă a început tot cu gazdele într-o ofensivă totală, iar Craiova degaja aiurea orice minge, aşteptând să treacă minutele şi să se vadă în finală. Alb-albaştrii au părut şi obosiţi după meciul de la Cluj, în care Mangia a refuzat să-şi menajeze jucători pentru obiectivul principal: Cupa României. Ştiinţa a intrat prima oară în careul advers după o oră de joc, iar ghinionul gazdelor a fost că a făcut-o Mitriţă, care s-a distrat cu Plămadă şi l-a executat pe Cobrea în colţul scurt. Când Botoşaniul părea să renunţe la gândul remontadei, i-a retrezit speranţele Kelic, cu un luft incredibil, iar Golubovic a găsit imediat lobul peste Mitrovic. Rodriguez şi Roman puteau repune calificarea în discuţie, dar şuturile lor n-au prins poarta, în timp ce Burcă l-a nimerit cu capul pe Mitrovic. Pe final, Botoşaniul a renunţat să mai spere, iar Burlacu a ratat egalarea, singur cu Cobrea.

După 18 ani, Craiova ajunge din nou în finala Cupei României şi are şansa să câştige iar un trofeu, după 25 de ani.

FC Botoşani - Universitatea Craiova 2-1

Au marcat: Axente 14, Golubovic 66 / Mitriţă 62.

FC Botoşani: Cobrea - Plămadă (80 Tincu), Burcă, Miron, Muşat - M. Roman (80 Serediuc), Vl. Achim, Moruţan, Golofca - Rodriguez, Axente (62 Golubovic). Antrenor: Costel Enache. Rezerve: E. Pap - Dumitraş, Chitoşcă, Oaidă.

Craiova: Mitrovic - Popa (72 Burlacu), Kelic, Ferreira - Dimitrov, Mateiu, Zlatinski, Briceag - Gustavo (86 Martic), Băluţă, Mitriţă (72 Popov). Antrenor: Devis Mangia. Rezerve: Popescu - Screciu, Bancu, Glavina.

Arbitru: Marcel Bârsan.

loading...
PUTETI CITI SI...