Chivu şi-a luat licenţa de antrenor. Ce cluburi il astapta pe fostul căpitan al naţionalei

Postat la: 16.12.2017 09:59 | Scris de: ZIUA NEWS

Chivu şi-a luat licenţa de antrenor. Ce cluburi il astapta pe fostul căpitan al naţionalei

Fostul internaţional Cristian Chivu a luat examenul pentru licenţa UEFA A, a doua categorie de antrenor, pe care l-a susţinut la Coverciano, a anunţat, joi, Federaţia Italiană de Fotbal (FIGC).

Cu ajutorul licenţei A, Chivu va putea pregăti echipe din Serie C şi va putea fi secund la formaţii din Serie A şi Serie B. În vârstă de 37 de ani, Chivu a făcut parte dintr-o grupă de foşti fotbalişti, admişi la şcoala de la Coverciano datorită faptului că au evoluat cel puţin şapte sezoane în Serie A şi au jucat măcar 180 de partide în acest campionat sau au fost campioni mondiali.

Alături de Chivu, au mai luat licenţa UEFA A: Amantino Mancini, Marco Amelia, Mauro Camoranesi, Marco Cassetti, Morgan De Sanctis, Fabio Galante, Angelo Palombo şi Luca Toni. De pe 10 octombrie, ei au efectuat 210 ore de curse, iar marţi au susţinut cu succes examenul final. Chivu a strâns 200 de meciuri în Serie A, la AS Roma, între 2003 şi 2007, şi la Internazionale Milano, pentru care a jucat în perioada 2007-2014. În prezent, Chivu este observator tehnic la UEFA.

loading...