Cătălina Ponor a câştigat, la 30 de ani, aurul la bârnă şi la sol la Cupa Mondială

Postat la: 19.03.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Cătălina Ponor a câştigat, la 30 de ani, aurul la bârnă şi la sol la Cupa Mondială

Cătălina Ponor a încheiat cu două victorii, duminică, participarea la Cupa Mondială de la Baku (Azerbaidjan). Calificată cu cele mai mari note în finalele de la bârnă şi sol, tripla campioană olimpică şi-a păstrat poziţia de lider şi după exerciţiile din finală.

Constănţeanca s-a impus la sol cu 13.433 (13.233 în calificări) şi cu 13.833 la bârnă (14.233 în calificări). Rezultatele sunt remarcabile, mai ales având în vedere că Ponor împlineşte anul acesta, pe 20 august, 30 de ani. Fără a fi strălucite, notele sunt şi rezultatul noului cod de punctaj, care a scăzut notele de plecare cu câteva zecimi. La feminin, România a mai fost reprezentată de Anamaria Ocolişan (19 ani), care nu s-a calificat în nicio finală pe aparate. Cătălina Ponor şi Anamaria Ocolişan se pregătesc pentru Campionatele Europene de la Cluj-Napoca (19-23 aprilie). Nici la masculin gimnaştii români nu s-au calificat în vreo finală.

România face eforturi să revină în prim-planul gimnasticii după catastrofa de la Jocurile Olimpice de la Rio, de anul trecut. Evenimentele arată însă că suntem foarte departe de obiectiv. Cătălina Ponor, triplă medaliată cu aur la Olimpiada de la Atena, de acum 13 ani, rămâne în continuare portdrapelul acestui sport, în condiţiile în care gimnastica românească este în degringoladă. Fondul de sportivi rămâne foarte mic, Octavian Bellu şi Mariana Bitang s-au retras, fostul preşedinte Nicolae Vieru a decedat pe 2 septembrie 2016, şcoala noastră de gimnastică a rămas în urmă şi nu s-a adaptat la schimbările sistemului de punctaj.

loading...
PUTETI CITI SI...