Box: Răzvan Cojanu, primul român care are şansa de a câştiga titlul mondial la categoria grea

Postat la: 27.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Box: Răzvan Cojanu, primul român care are şansa de a câştiga titlul mondial la categoria grea

Boxerul român Răzvan Cojanu poate prinde trenul vieţii. Uriaşul de 2.02 metri, stabilit de ceva ani în California (SUA), a intrat în hora unui meci de titlu mondial care îi poate rescrie istoria.

În vârstă de 30 de ani, Cojanu se va bate, pe 6 mai, pentru centura de campion mondial WBO, la Manukau City (Noua Zeelandă), cu deţinătorul centurii WBO, neo-zeelandezul Joseph Parker. Campionul ar fi trebuit să-şi apere centura în faţa britanicului Hughie Fury, însă acesta s-a accidentat în ultimul moment la spate şi a fost nevoit să iasă din meci.

Răzvan Cojanu a ajuns deja în Noua Zeelandă şi a semnat contractul de meci. "Aş vrea să-i mulţumesc lui Hughie Fury, pentru că s-a retras, aşa mi s-a oferit o şansă. Este ca o glumă bună pentru mine, dar îmi place", a declarat Cojanu.

Numărul 14 în clasamentul WBO, Cojanu îl cunoaşte foarte bine pe Parker pentru că i-a fost sparring în pregătirea meciului cu Hughie Fury. "Îl ştiu foarte bine, îi cunosc slăbiciunile, ştiu tot ce pregătise pentru acest meci. La antrenamente am dat 50-60 la sută, în meci voi da 100 la sută", a mai punctat Cojanu.

După o carieră fără rezultate strălucitoare la amatori, Cojanu a trecut la profesionişti în 2011. El are în palmares 16 victorii (9KO) şi 2 înfrângeri.

Joseph Parker (25 de ani, 22-0, 18KO) a câştigat centura de campion mondial WBO în decembrie 2016, după o decizie majoritară la puncte (MD) în faţa lui Andy Ruiz Jr. El se află în faţa primului meci în care îşi apără centura.

WBO este una dintre cele patru mari versiuni recunoscute pe plan mondial în boxul profesionist.

România a avut până acum patru campioni mondiali, câte unul la fiecare versiune mare: Leonard Doroftei (WBA), Mihai Leu (WBO), Adrian Diaconu (WBC ) şi Lucian Bute (IBF).

loading...
PUTETI CITI SI...