Viorica Dancila rezista. Motiunea importiva Guvernului a fost respinsa

Postat la: 28.06.2018 06:16 | Scris de: ZIUA NEWS

Viorica Dancila rezista. Motiunea importiva Guvernului a fost respinsa

Cabinetul condus de Viorica Dancila a supravietuit motiunii de cenzura depusa in Parlament. Opozitia nu a reusit sa adune numarul necesar de voturi pentru a provoca schimbarea Guvernului.

Dupa prezentarea motiunii, liderii partidelor politice au venit rand pe rand la microfon pentru a-si spune parerea despre motiune, fara sa uite insa sa se atace unii pe altii. Dezbaterile au durat aproape patru ore in care parlamentarii opozitiei i-au strigat in cateva randuri „Demisia! Demisia!" premierului Viorica Dancila.

Premierul Viorica Dancila a sustinut in plen, ca intreaga motiune este o insiruire de falsuri, ea acuzand opoziţia că mistifica realitatea pentru propriile jocuri politice. In discursul de aproape o ora, Viorica Dancila a acuzat opozitia de minciuna, dezinformare si intoxicare nu doar prin textul motiunii, ci si „in presa de propaganda sau in retelele sociale folosite drept paravan de cei care lucreaza la daramarea puterii politice".

In cele din urma s-a trecut la vot. Au fost doar 166 de voturi „pentru" si 4 „impotriva", iar pentru ca aceasta sa treaca erau necesare 233 de voturi. Pe toata durata dezbaterilor, Opozitia a afisat un banner cu mesajul „Luptam pana la capat pentru Romania", aceeasi inscriptie fiind prezenta si pe cateva cutii aduse in plen.

loading...