Victor Ponta: Cât timp Dragnea va fi preşedintele PSD, eu nu voi avea niciun rol!

Postat la: 11.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Victor Ponta: Cât timp Dragnea va fi preşedintele PSD, eu nu voi avea niciun rol!

Deputatul social-democrat Victor Ponta susţine că atât timp cât Liviu Dragnea va fi preşedintele PSD, el nu va avea niciun rol în partid, deoarece nu se poate încadra într-o formulă "monocratică" în care "unul sigur le ştie pe toate".

"Cât timp Liviu Dragnea va fi preşedintele PSD, eu nu voi avea niciun rol. I-am spus lui Dragnea că vreau să mă retrag din PSD şi atunci m-a căutat şi a zis: mai stai un pic. (...) Nu cred într-o conducere monocratică. (...) Nu fac parte din această echipă şi nu pot să înţeleg ideea de echipă în care unul le ştie pe toate. Dacă eu zic că nu-mi place ceva la Liviu Dragnea, nu trebuie să iasă vreo tovarăşă de la partid să spună că am atacat România. Dar ideea că dacă dau în Liviu Dragnea dau în fabrici şi uzine nu mi-a plăcut", a declarat Victor Ponta luni seara la TVR 1, comparând actuala situaţie din partid cu PCR.

El a spus că l-a deranjat lipsa de angajare a responsabilităţii, cu referire la situaţia generată de Ordonanţa 13. "Nu cred că un guvern în care totul se decide în altă parte poate să performeze", a spus Ponta, care a dat drept exemplu procedura de adoptare a legii salarizării unitare. "Legea este a Guvernului, iar ca parlamentar eu o votez, nu e a mea legea", a menţionat el. Victor Ponta a precizat că este în "relaţii excelente" cu preşedintele PSD poate tocmai pentru faptul că nu-şi vorbesc, însă a punctat că scopul său nu e să se certe cu Liviu Dragnea.

"Cu mine în afara PSD va fi linişte în PSD, problema este dacă şi în România totul merge bine. Nu mă pot încadra într-un tip de conducere în care unul le ştie pe toate", a mai spus fostul premier social-democrat.

Ponta a relatat că primul său conflict cu Dragnea a fost când el era încă prim-ministru şi acesta era deja preşedintele PSD şi începuse să dea ordine. Totodată, Ponta a mai arătat că, după alegerile parlamentare, ideea să preia el preşedinţia Camerei Deputaţilor a fost "o păcăleală", în sensul că a existat o propunere, a avut loc o discuţie, dar Dragnea s-a răzgândit ulterior. Nu în ultimul rând, el a mai avansat ideea unor discuţii care ar fi avut loc între liderul PSD şi preşedintele Klaus Iohannis, în noiembrie 2015, în momentul în care şi-a dat demisia din funcţia de prim-ministru.

"Nu ştiu care au fost discuţiile între dl Dragnea şi dl Iohannis atunci", a spus Ponta. Pe de altă parte, Victor Ponta a susţinut că lui Dragnea nu ar trebui să i se interzică să fie premier sau membru al guvernului, mai ales că dosarul "Referendumul" în care acesta a fost condamnat a fost, în opinia sa, o "mascaradă politică". Fostul premier a arătat că o decizie corectă ar fi să nu se interzică pe viaţă unor persoane să fie membri ai guvernului. "Dragnea are dreptate aici, poate fi al treilea om în stat, dar nu poate fi al patrulea", a spus Ponta, adăugând că preşedintele Iohannis nu-l va pune ''în niciun caz'' pe Dragnea prim-ministru.

Întrebat dacă ar mai fi de actualitate suspendarea preşedintelui, Ponta a apreciat că atunci când Iohannis a respins-o pe Sevil Shhaideh ca propunere de prim-ministru avea un sens ideea. Victor Ponta s-a referit şi la alegerile parlamentare de anul trecut, subliniind că o parte importantă din votul din decembrie 2016 a fost dată de performanţa guvernării anterioare, condusă de el. Potrivit acestuia, PSD şi PRU s-au folosit de imaginea sa în campania electorală şi acum Bogdan Diaconu s-a aliat cu Dragnea.

"Când câştigi 3 milioane de voturi (care reprezintă electoratul stabil al PSD - n.r.) nu trebuie să te comporţi ca şi cum le-ai câştigat pe toate cele 18 milioane. Campania electorală e doar pentru alegătorii tăi, guvernarea e pentru toţi", a punctat fostul premier. Ponta a mai spus că sunt necesare şi discuţiile cu foştii preşedinţi sau prim-miniştri din perspectiva experienţei pe care o au aceştia şi a arătat că el a discutat şi cu foştii premieri Adrian Năstase, Mugur Isărescu, chiar şi cu Emil Boc, precum şi cu fostul preşedinte Ion Iliescu.

loading...
PUTETI CITI SI...