Tudorel Toader se întâlnește cu ambasadorul SUA, la cererea celui din urmă

Postat la: 05.09.2017 08:44 | Scris de: ZIUA NEWS

Tudorel Toader se întâlnește cu ambasadorul SUA, la cererea celui din urmă

 

Ministrul Tudorel Toader a confirmat luni seara, la Antena 3 că va avea o întânire solicitată de ambasador marți dimineață pentru discuții pe tema proiectului de modificare a legilor justitiei.

"Poate ca este ingrijorat (Hans Klemm - n.red.) ca in proiectul de modificare a legilor justitiei nu am propus cel mai democratic sistem, care este cel american si care prevede ca procurorul general e numit de Senat. Ma gandesc si eu sa propun ca procurorul general sa fie numit de Senat", a spus, insinuant, Tudorel Toader vizibil iritat de criticile formulate de ambasada SUA cu privire la propunerile sale de modificare a legilor Justiției.

Ambasada SUA a criticat săptămâna trecută proiectul lui Toader într-o formulare fără precedent care exprimă nemulțumirea administrației SUA și nu doar a ambasadei: "Statele Unite au luat cunostinta de propunerile Ministerului Justitiei din 23 august cu ingrijorare pentru independenta sistemului judiciar", arata Ambasada SUA la Bucuresti, intr-un comunicat emis pe 29 august, ca reactie la propunerile de modificare a legilor justitiei prezentate de ministrul Tudorel Toader.

"Indemnam toti actorii executivi, legislativi si judiciari din Romania sa colaboreze pentru a continua lupta tarii impotriva coruptiei si pentru a asigura credibilitatea institutiilor sale", se mai arata in comunicat. Declaratia Ambasadei SUA la Bucuresti privind propunerile de modificare a legilor justitiei:

Parteneriatul Strategic dintre Statele Unite ale Americii si Romania se bazeaza pe angajamentul fata de valorile democratice, buna guvernare si consolidarea statului de drept intrucat acestea sunt fundamentul pentru cresterea securitatii si prosperitatii noastre comune. Instaurarea ferma a statului de drept are nevoie de un sistem judiciar puternic si independent, precum si de procurori independenti care pot urmari activitatile infractionale fara imixtiuni politice sau limitari ale actului legal de justitie.

Statele Unite au luat cunostinta de propunerile Ministerului Justitiei din 23 august cu ingrijorare pentru independenta sistemului judiciar. Indemnam toti actorii executivi, legislativi si judiciari din Romania sa colaboreze pentru a continua lupta tarii impotriva coruptiei si pentru a asigura credibilitatea institutiilor sale.