Tudorel Toader, despre Augustin Lazăr: 'Unii, când dețin o funcție, cred că dețin și adevărul absolut'

Postat la: 17.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Tudorel Toader, despre Augustin Lazăr: 'Unii, când dețin o funcție, cred că dețin și adevărul absolut'

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat, miercuri, că a sesizat Inspecţia Judiciară cu privire la refuzul procurorului general Augustin Lazăr de a pune la dispoziţia Comisiei parlamentare de anchetă o copie a dosarului privind alegerile din 2009, adăugând că CSM nu este cel care îi spune unui procuror cum trebuie să-şi îndeplinească atribuţiunile de serviciu.

Procurorul general Augustin Lazăr i-a spus, miercuri, ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, că hotărârea de a nu da curs solicitării Comisiei parlamentare de transmitere a unei copii a dosarului alegerilor din 2009 este expresia unui proces decizional bine fundamentat şi "nicidecum o decizie arbitrară".

Joi, Toader i-a dat o nouă replică lui Lazăr. "După preceptele statului de drept, cele trei puteri sunt independente, sunt separate, sunt în echilibru, dar în acelaşi timp există suficiente mecanisme, forme de control reciproc dintre puterile statului pentru a asigura necesarul echilibru al acestora şi buna funcţionare. (...) Comisia parlamentară şi-a propus să stabilească anumite stări, anumite circumstanţe, anumite împrejurări. Comisia parlamentară nu şi-a propus şi nici nu şi-ar fi putut propune să verifice dosarul, soluţia dată de procuror, probele pe care le-a administrat sau nu le-a administrat pentru că în acea ipoteză ar fi fost o ingerinţă a unei puteri în competenţele stricte rezervate celeilalte puteri. Ea funcționează în baza unei decizii a CCR, nu poate fi împiedicată să afle date din anchetă, nu face o ingerință în activitatea organelor judiciare. Sunt țări în care șefii de stat dau curs invitațiilor la comisiile parlamentare. E o tensiune, o încrâncenare în această perioadă. Unii, când dețin o funcție, cred că dețin și adevărul absolut. Nu fac polemici nici publice, nici personale. Augustin Lazăr își menține punctul de vedere, eu pe al meu, așa că am sesizat Inspecția Judiciară. Vor fi folosite toate pârghiile legale și constituționale pentru funcționarea comisiei parlamentare.", a spus Tudorel Toader joi dimineața.

 

loading...
PUTETI CITI SI...