Trădare la Dragnea! Iși vor da demisia în bloc pentru a slăbi partidul. Rovana Plumb implicată!

Postat la: 18.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Trădare la Dragnea! Iși vor da demisia în bloc pentru a slăbi partidul. Rovana Plumb implicată!

Planul a fost pus la punct de Adrian Țuţuianu, în judeţul Dâmboviţa, însă ar urma ca aceeaşi schemă să se aplice şi alte zone din ţară. Conform unor apropiaţi ai fostului lider PSD, acesta i-a convins pe aproape toţi consilierii judeţeni să demisioneze din PSD şi să migreze spre Pro România fix cu o lună înainte de alegerile europarlamentare pentru a destabiliza partidul care l-a făcut practic bogat.

Nu ar mai conta atât de mult că-şi pierd mandatele pentru că Țuţuianu le-a promis tuturor că vor obţine funcţiile pe care le doresc. Ambiţia lui este ca în judeţul Dâmboviţa, Pro România să obţină un scor peste PSD, chiar dacă acest lucru ar însemna ca PNL să se impună ca procentaj, scriu cei de la Capital.

Rovana Plumb, preşedintele interimar al PSD Dâmboviţa încearcă din răsputeri să ţină organizaţia unită, însă conform aceloraşi surse, aceasta este păcălită de câţiva primari care ar juca la dublu şi care o vor pune într-o situaţie delicată în doar câteva luni. Unii dintre aceştia au făcut deja un pact cu Adrian Țuţuianu, căruia i-ar fi promis deja voturi, în timp ce alţii preferă să meargă pe ambele variante pentru a-şi securiza locul pe listele viitoarelor alegeri.

Unul dintre cei care au ales jocul dublu este Gheorghe Sandu, primarul comunei Dragodana, fostul şef al Gărzii Financiare Giurgiu. Acesta a fost adus în partid chiar de către Adrian Țuţuianu, pe care l-ar fi trădat ulterior, dar cu care, culmea, acum ar fi încheiat un pact pentru a se asigura că va beneficia de susţinere politică importantă şi în continuare. El trebuie să rămână conectat la informaţii. Ambiţia lui, mai nou, este de a ajunge deputat şi de a prinde un post în Guvern, susţin aceleaşi surse.

Deşi a promovat cu greu liceul Agricol din oraşul Găeşti, culmea, Sandu a ajuns şi doctor în securitatea datelor, fără să aibă măcar cunoştinţe minime de vreo limbă străină. Academia de Poliţie nu a dorit să furnizeze informaţii suplimentare despre modul în care s-a obţinut această diplomă, susţinând că aceste date sunt confidenţiale.

Interesant este că oamenii din satul unde locuieşte Sandu în prezent au povestit pentru Capital că acesta ar fi fost propulsat în diverse funcţii publice de oameni din serviciile de Informaţii pentru că tatăl său, fost maistru, ar fi fost în trecut sursă pentru fosta Securitate şi ar fi păstrat anumite conexiuni.
Toţi ocupă funcţii publice

Întreaga familie Sandu ocupă funcţii publice în judeţ, la propunerea lui Adrian Țuţuianu.

„Fratele lui Gheorghe Sandu, este şeful Biroului Vamal Dâmboviţa, iar cumnata acestuia, Ionela Sandu, este comisarul şef la OJPC Dâmboviţa, ambele numiri fiind făcute cu sprijinul lui Tutuianu", scrie presa locală.

Cumnaţii lui, Sorin şi Marius Sandu sunt ambii poliţişti şi ocupă funcţii importante, tot la propunerea fostului lider PSD, desi niciunul nu s-a remarcat în vreun fel.

Soţia lui Sandu lucrează în Ministerul Agriculturii sau cel puţin lucra în anul 2014, potrivit declaraţiei de avere, iar sora lui, Niculina Sandu a ocupat illegal până de curând funcţia de director al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate Dâmboviţa.
Bani din bugetele locale pentru firma lui Țuţuianu! DNA închide ochii

"Demiterea acesteia este o lovitură cruntă pentru Adrian Țuţuianu pentru că i s-a tăiat accesul la CNP-uri. Nina l-a ajutat foarte mult mereu, de aceea a şi insistat la vârf să rămână în funcţie, chiar dacă erau probleme legale cu ea. Ea este foarte apropiată şi de Stan", au dezvăluite surse pentru Capital.

Daniel Cristian Stan este primarul municipiului Târgovişte. În anul 2009, Adrian Țuţuianu a fondat o societate de avocaţi împreună cu soţia acestuia. Societatea de avocaţi avea mai multe contracte cu primării din judeţul Dâmboviţa, sub forma unor abonamente, dar pentru care nu s-a făcut licitaţie publică.

În anul 2012, Țuţuianu a devenit preşedinte al Consiliului Judeţean Dâmboviţa şi şi-a vândut partea sa soţiei lui Stan. Cabinetul a înflorit şi mai mult şi s-a ales cu şi mai multe contracte cu primăriile din judeţul Dâmboviţa. Deşi DNA era cu ochii pe astfel de relaţii suspecte, ei bine pe Adrian Țuţuianu au ales să-l protejeze. De ce? Procurorii au ales să ne răspundă sec, după mult timp, doar că nu este suspect în niciun dosar.

Rămâne însă vie declaraţia apropiaţilor fostul lider al PSD Dâmboviţa, decedat acum, Ion Stan, care susţin că Țuţuianu a fost cel care l-a denunţat şi a încheiat şi un pact cu sistemul din acea vreme pentru a fi protejat şi a susţine anumite cauze.

loading...
PUTETI CITI SI...