Tomac îi cere lui Dragnea să ia act de încetarea mandatului lui Octavian Goga, condamnat definitiv

Postat la: 26.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Tomac îi cere lui Dragnea să ia act de încetarea mandatului lui Octavian Goga, condamnat definitiv

Eugen Tomac i-a transmis o solicitare președintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, în care îi cere să ia act de încetarea mandatului de deputat PSD Octavian Goga, fost parlamentar PMP, pe motiv că acesta are o condamnare definitivă de 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare.

"Printr-o adresă oficială, i-am cerut lui Liviu Dragnea să pună în aplicare sentința penală definitivă ÎCCJ din 24.09.2018, prin care Goga Octavian, un deputat traseist care a plecat de la PMP la PSD, a fost condamnat la 2 ani și 4 luni închisoare cu suspendare și la interzicerea exercitării drepturilor unor drepturi, inclusiv a celui de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat", a declarat, joi, Eugen Tomac.

În solicitare, președintele PMP invocă Legea 96/2006 privind Statutul deputaților și senatorilor care prevede că încetează calitatea de deputat sau de senator "în caz de pierdere a drepturilor electorale, de la dat rămânerii definitive a unei hotărâri judecătorești prin care se dispune pierderea acestor drepturi".

Totodată, conform legii, "președintele Camerei ia act de situația de încetare a mandatului de deputat sau de senator și supune votului plenului Camerei din care face parte adoptarea hotărârii prin care se vacantează locul de deputat sau senator". Liderul deputaților PMP mai spune că Liviu Dragnea trebuie să pună în aplicare această decizie, iar locul vacantat de Octavian Goga să fie ocupat de un membru al PMP.

"Președintele Camerei Deputaților trebuie să pună în aplicare cât mai curând prevederile acestei sentințe, locul de deputat al lui Goga Octavian urmând să fie ocupat de un membru al Partidului Mișcarea Populară. În cazul în care parlamentarul condamnat încalcă termenii prevăzuți în sentință și nu pleacă din funcția pe care o deține în prezent, acesta riscă să își execute pedeapsa în închisoare", a conchis Tomac.

Din iunie 2017, deputatul de Covasna Octavian Goga activează în grupul al PSD, cu toate că acesta a fost ales parlamentar pe listele PMP, în anul 2016. Pe 24 septembrie, Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis condamnarea definitivă a deputatul Octavian Goga la 2 ani și 4 luni de închisoare cu suspendare și interzicerea unor drepturi, pentru infracţiunile de conducere fără permis și sustragere de la prelevarea mostrelor biologice.

loading...
PUTETI CITI SI...