Tăriceanu: Asaltul statului paralel se manifestă şi în străinătate. Trăim într-o Românie care pare un fel de ţară sub asediu

Postat la: 31.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Tăriceanu: Asaltul statului paralel se manifestă şi în străinătate. Trăim într-o Românie care pare un fel de ţară sub asediu

Preşedintele Senatului a declarat,marţi, că dezbaterea privind modificarea legilor justiţiei a fost distorisionată cu rea-credinţă, precizând că România este sub asaltul statului paralel care se simte din ce în ce mai puternic şi în străinătate.

Prezent la la conferinţa Platformei 3.0 a fostului ofiţer SRI Daniel Dragomir, Călin Popescu Tăriceanu şi-a început discursul referindu-se la ştirile zilei, redând informaţiile potrivit cărora miniştrii au renunţat la SPP, dar şi cele referitoare la magistraţi care ar fi încălcat legea.

"Pe zi ce trece vedem (..) că din ce în ce mai multe piese ale unui puzzle imens apar la suprafaţă şi ele ne oferă o imagine îngrijorătoare a României de astăzi: un stat în care abuzurile sunt la ordinea zilei şi un regres imens în ceea ce priveşte respectarea drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor (..) Trăim într-o Românie care pare un fel de ţară sub sediu şi asediul nu este al oamenilor politici care votează legile justiţiei după o lungă dezbatere care a durat luni şi care a fost distorsionată ca acţiune (..) Imaginea care s-a proiectat cu bună ştiinţă şi cu rea-voinţă în exterior este legată de două lucruri simple: se afectează independenţa justiţiei şi se slăbeşte lupta împotriva corupţiei. Acest asalt care este dat de statul paralel, de cei care au ajuns să fie corupţi de putere şi care vor să aibă controlul butoanelor, este unul consistent şi se manifestă în ţară şi vedem că a început să se manifeste din ce în ce mai puternic şi în străinătate", a declarat preşedintele Senatului.

Călin Popescu Tăriceanu a precizat că şeful statului nu are argumente să respingă legile justiţiei, precizând că Iohannis este avocatul statului paralel. "Mă aştept ca preşedintele Iohannis să continue să fie avocatul statului paralel pentru că speră că în acest fel va obţine un al doilea mandat aşa cum l-a obţinut şi pe primul. Chiar şi aşa, nu va mai avea argumente să respingă legile justiţiei, mai ales în faţa noilor abuzuri care sunt aduse în faţa opiniei publice", a mai spus Tăriceanu.

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, marţi, că, potrivit informaţiilor din ultimii ani, că structurile denumite "statul paralel" au încercat influenţarea rezultatului alegerilor, făcând referire la cele prezidenţiale din 2009 şi 2014.

"Informaţiile apărute în spaţiu public în ultimii ani au demonstrat influenţele nefaste ale statului paralel, structuri de putere nelegitimă care s-au substituit sau au încercat să se substituie instituţiilor democratic alese şi au încercat influenţarea rezultatului alegerilor. Sunt multe semne de întrebare legate de încercarea de influenţarea rezultatelor alegerilor prezidenţiale din 2009, atunci când şefi ai instituţiilor de forţă stăteau la masă cu oameni politici", a declarat Călin Popescu Tăriceanu.

În ceea ce priveşte alegerile din 2009, pe 23 ianuarie, preşedintele comisiei care a investigat turul de scrutin a prezentat concluziile raportului, precizând că, în lipsa buletinelor de vot, se poate doar deduce că au existat acţiuni de influenţare a scrutinului.

"Avem şi certitudini legate de abuzuri ale statului paralel împotriva oamenilor politici în încercarea de a influenţa momente electorale cheie. Un astfel de moment a fost în 2014, când a existat un mandat de supraveghere pentru mai mulţi politicieni printre care şi eu. (..) La vremea respectivă deţineam funcţia de preşedinte al Senatului şi nu am fost informat la final de mandat de supraveghere că a existat o asemenea acţiune, anormală într-un stat democratic, deci o acţiune care a continuat până în momentul alegerilor. Interceptarea unuia dintre candidaţi (..) duce la suspiciuni şi acuzaţii legate de deformarea procesului electoral, incorectitudine, pentru că se creează un avantaj unuia dintre candidaţi", a mai spus preşedintele Senatului.

Preşedintele Senatului a participat, marţi, la şedinţa Platformei 3.0 condusă de fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir, în care s-a stabilit structura de conducere şi structurile locale, direcţiile de acţiune şi departamentele interne ale iniţiativei.

loading...
PUTETI CITI SI...