Siegfried Muresan: Viorica Dancila, un politician cu performante slabe si prestatii la limita ridicolului

Postat la: 18.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Siegfried Muresan: Viorica Dancila, un politician cu performante slabe si prestatii la limita ridicolului

Europarlamentarul PMP Siegfried Muresan, care a fost propunerea partidului sau pentru functia de prim-ministru la consultarile de miercuri cu presedintele Klaus Iohannis, critica nominalizarea europarlamentarului Viorica Dancila ca premier, din partea PSD, despre care spune ca are "performante slabe" si prestatii "la limita ridicolului".

"Noua propunere a PSD pentru functia de prim-ministru, europarlamentarul Viorica Dancila, a fost facuta dupa aceleasi criterii ca cei doi predecesori, Mihai Tudose si Sorin Grindeanu: performante slabe, dar loiala partidului. Desi este unul dintre cei mai vechi europarlamentari romani, fiind membra a Parlamentului European din ianuarie 2009, Viorica Dancila s-a remarcat mai degraba printr-o activitate slaba si prestatii publice la limita ridicolului. Are un singur raport incheiat ca raportor general in Parlamentul European, care dateaza de acum 2 luni, din octombrie 2017, adica dupa mai bine de 8 ani de la inceperea activitatii sale in PE. Noua propunere de prim-ministru este, totodata, la coada clasamentului in ceea ce priveste prezenta la sesiunile de vot ale Parlamentului. Cu o prezenta de doar 73,28% din totalul sesiunilor, europarlamentarul teleormanean se situeaza pe locul 28 din cei 32 de europarlamentari romani, respectiv, pe locul 700 din totalul de 751 de europarlamentari, conform site-ului de specialitate VoteWatch.eu.

In spatiul public european s-a evidentiat mai mult prin prestatiile sale la limita ridicolului. Cand nu era ocupata sa apere 'Ordonanta penalilor' in Parlamentul European, facea gafe majore vorbind despre Iran si Pakistan ca fiind state membre ale Uniunii Europene si uimea jurnalistii de la Politico.eu prin modul in care evita raspunsurile la niste simple intrebari, spre exemplu, sa numeasca o carte care a inspirat-o. Un astfel de profil de prim-ministru este, probabil, perfect pentru PSD si pentru presedintele sau infractor, dar este daunator Romaniei.

Un prim-ministru care completeaza lipsa de competenta cu servilismul fata de propriul partid nu este ce are nevoie Romania. Tara noastra are nevoie de un prim-ministru care sa guverneze cu gandul la cetateni, si nu la interese de partid; sa repare ce s-a stricat intr-un an de guvernare PSD - ALDE, sa reduca deficitul bugetar, sa ia masurile necesare pentru a stabiliza economia si, mai mult, sa absoarba fondurile europene si sa faca investitii in infrastructura pentru a atrage investitori care sa creeze noi locuri de munca mai bine platite. Sa ia acele masuri care cresc bunastarea oamenilor. Romania are, totodata, nevoie de un prim-ministru capabil sa organizeze cu succes Presedintia romana a Consiliului Uniunii Europene de la inceputul anului viitor. Nu trebuie sa cada nimeni in capcana ca, daca a fost 9 ani europarlamentar, Viorica Dancila are capacitatea de a coordona cu succes o presedintie de Consiliu. Doar un europarlamentar bun, cu rezultate, poate organiza o presedintie buna, nu si un europarlamentar slab. Cu Viorica Dancila prim-ministru, Romania se adanceste si mai mult in criza politica si economica declansate de PSD - ALDE."

loading...
PUTETI CITI SI...