Senator PNL: Dragnea are un plan de răzbunare. In 2018 nu vom avea investiţii, vor creşte taxele locale

Postat la: 12.11.2017 15:54 | Scris de: ZIUA NEWS

Senator PNL: Dragnea are un plan de răzbunare. In 2018 nu vom avea investiţii, vor creşte taxele locale

Senatorul PNL Florin Cîţu a precizat, duminică, într-o conferinţă, că liderul PSD Liviu Dragnea are un plan de răzbunare împotriva celor care au protestat faţă de măsurile PSD în zona economică şi justiţie, el arătând, totodată, că în 2018 nu vor exista investiţii şi vor creşte taxele locale.

„Liviu Dragnea şi-a bătut joc de români de 12 luni. E evident că programul de guvernare a fost doar o farsă, nu a avut intenţia să folosească nimic de acolo. După ce şi-a bătut joc, a apărut un element nou: nu luase în calcul reacţia populaţiei la OUG 13. Din acel moment Dragnea a pus la punct o răzbunare împotriva celor care au ieşit în piaţă. Duşmanii au devenit multinaţionalele, oamenii care lucrează pentru multinaţionale, companiile, oameni care nu votează PSD", a spus Cîţu.

El a susţinut că toate măsurile luate de PSD au avut de-a face cu acest plan de răzbunare al lui Dragnea şi a enumerat atacurile verbale împotriva multinaţionalelor şi a băncilor, introducerea contribuţiilor pentru part-time, TVA split, modificările la Codul Fiscal de săptămâna trecută, respectiv transferul contribuţiilor. Cîţu a arătat că în programul de guvernare al PSD figurează şi măsura autonomiei autorităţilor locale în ceea ce priveşte veniturile, care, coroborată cu noile prevederi din Codul Fiscal, va avea efecte negative asupra veniturilor primăriilor.

„În programul de guvernare scrie că se tranferă veniturile de la 71% către 100% din banii de impozit pe venit. Nu e aşa, nu credem că se va întâmpla. Efectul acestei minciuni a lui Dragnea, în contextul noului Cod Fiscal, e că la Bucureşti se pierd din acest impozit pe venit 1,9 miliarde de lei, adică 60% din bugetul pe un an. Dragnea e cinic, nu e interesat că sunt şi primari PSD afectaţi. Tudose nu va compensa, nu are de unde", a spus Cîţu. El a menţionat că, în acest context, există două soluţii pentru primari în 2018 - fără investiţii şi creşteri de taxe locale.

loading...