Scene de groaza in USR Iasi: Metode staliniste la varful filialei. Dezvaluiri uluitoare despre deputatul Cosette Chichirau

Postat la: 23.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Scene de groaza in USR Iasi: Metode staliniste la varful filialei. Dezvaluiri uluitoare despre deputatul Cosette Chichirau

Detalii scandaloase din interiorul USR! Liderul filialei iesene a Uniunii Salvati Romania (USR), deputatul Cosette Chichirau, a reusit sa-si ridice in cap membrii organizatiei, dupa ce a impus pe listele pentru alegerile interne pe unele persoane, fara a mai consulta Biroul Politic Local.

O demonstreaza tocmai discutiile dintre oamenii filialei locale a USR Iasi, cei care s-au simtit tradati de Chichirau si care au cerut explicatii pentru situatia aparuta. Oamenii s-au revoltat dupa ce Chichirau ar fi impus deja o lista de persoane la varful Birului Politic al municipiului, in ciuda alegerilor interne. Deputatul Cosette Chichirau este tocmai personajul care nu a vrut sa semneze un amendament pentru autostrada Iasi-Targu Mures, a fost cea care a facut mereu circ in Parlament si, mai grav, a incitat la scandal in timpul votului pentru Referendumul legat de familie, din decursul anului trecut. De aceasta data insa, deputatul a decis sa distruga din interiorul USR ideea de democratie. Discutiile dintre cei care inca fac parte din USR Iasi arata clar modul stalinist de lucru initiat de Cosette Chichirau si apropiatii acesteia. Oamenii din partid au ajuns sa ceara lamuriri de la cei implicati in puciul creat de Chichirau.

"Avand in vedere ca mai avem la dispozitie aproape 3 zile de campanie electorala, si ca este de dorit ca alegatorii sa poata lua niste decizii cat mai informate, as dori sa adresez in mod public niste intrebari catorva colegi care fie candideaza, fie detin functii de mare responsabilitate in cadrul filialei locale sau judetene. Motivul acestor intrebari este faptul ca am aflat, prin intermediul unui coleg pe care nu am niciun motiv sa-l suspectez de vreo intentie altfel decat onorabila, despre existenta unei liste complete de candidati: presedinte+8 membri ai Biroului Local +3 membri ai Comisiei de cenzori, care ar fi fost promovata intens pe canale situate nu tocmai la suprafata de cei in cauza si sustinatorii lor. Evident, asemenea practici nu sunt ilegale (mai ales ca suntem in politica!), si, de altfel, au mai fost deja folosite la nivele mult mai inalte in USR (actualul BN, de exemplu, a fost ales in buna masura prin asemenea jocuri de culise). Totusi, personal nu mi-as fi imaginat ca asemenea manevre sunt posibile, sau ar putea avea vreo motivatie, in cadrul filialei noastre. Am crezut si cred in continuare ca suntem cu totii colegi, ca suntem o meritocratie, si ca fiecare va candida si va fi ales pe baza meritelor proprii, si ca este mai putin important cine detine functiile de conducere. Se pare insa ca, pentru alti colegi, lucrurile stau cu totul altfel", a aratat un membru USR.

Omul arata clar care este situatia si cum Chichirau cauta sa-si impuna oamenii pe functii pentru a putea controla totul. "Sigur, oricine poate recomanda alti colegi pe care ii considera merituosi, dar existenta unui grup extrem de bine organizat, care promoveaza pe cai subterane o lista completa (ceea ce denota dorinta de control total in filiala), in vreme ce un mare numar de colegi nici macar nu pot concepe ca intr-un partid nou, care promite un alt fel de politica, ar putea exista asemenea practici, mie mi se pare o chestiune care merita clarificata. Lista este deschisa de Filip Havarneanu, candidat la functia de presedinte al filialei locale, si contine doar persoane sub 40 de ani, unele chiar mult, mult mai tinere. Personal, nu consider varsta a fi un criteriu relevant pentru competenta politica, dar am dat acest detaliu ca sa se intuiasca mai clar despre ce este vorba. Multi colegi stiu, probabil, foarte bine despre ce este vorba, dar eu, in naivitatea mea, am aflat abia astazi, dupa niste indicii puternice aparute inca de aseara", a mai spus membrul USR Iasi.

De altfel, scandalul este unul mult mai amplu, iar in facsimilele postate pe site-ul www.bzi.ro se poate vedea clar opinia membrilor USR Iasi despre situatia aparuta. "Inteleg de asemenea, de data asta din multiple surse, ca dna deputat Cosette Paula Chichirau este implicata direct in sustinerea lui Filip, si ca atare, in mod posibil, si in sustinerea echipei din jurul lui Filip. O invit deci pe Cosette sa comenteze in ce masura avea cunostinta despre lista de mai sus, si sa ne spuna in ce masura crede ca asemenea practici si-ar avea locul in USR Iasi", a mai spus acel membru USR.

loading...
PUTETI CITI SI...