"Revolutia fiscala" merge inainte prin Ordonanta de Urgenta

Postat la: 07.11.2017 17:13 | Scris de: ZIUA NEWS

Premierul Mihai Tudose a declara că transferul contribuțiilor de la angajator la angajat se va face prin ordonanță de urgență, în ședința de Guvern de mâine.

Întrebat, la Palatul Parlamentului, dacă vor fi trecute contribuțiile de la angajator la angajat, Tudose a răspuns: "Da"., conform Agerpres. Întrebat, de asemenea, dacă acest transfer se va face prin ordonanță de urgență premierul a răspuns: "Da, prin ordonanță". El a adăugat că ședința de Guvern va fi miercuri.

Pe de alta parte, prim-ministrul a spus ca primarii nu au fost nemultumiti de masurile fiscale care urmeaza sa fie adoptate. "Nu au fost nemultumiti, Dumnezeule!", a sustinut Mihai Tudose. Marti dimineata a avut loc o intilnire intre premier si primarii municipiilor de judet, nemultumiti ca reducerea impozitului pe venit de la 16 la 10% va reduce si cotele defalcate primite de primarii. Printre primarii nemultumiti de pachetul fiscal se numara si Gabriela Firea.

Mihai Tudose le-a promis primarilor ca pierderile rezultate prin masurile fiscale vor fi compensate de la bugetul de stat. Deocamdata nu exista o estimare a acestor pierderi pe care le vor suferi primariile in cursul anului viitor. Liviu Dragnea a fost insa extrem de tacut in cursul zilei de miercuri, evitind sa dea declaratii.Totusi, presa scos un "Nu" de la seful PSD, care a negat ca premierul Mihai Tudose s-ar fi opus adoptarii pachetului de masuri fiscale, asa cum s-a vehiculat in presa, transmite Mediafax.

loading...