Raluca Turcan cere demisia în alb a lui Dragnea și Grindeanu pentru "jocul" privind legea grațierii

Postat la: 08.05.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Raluca Turcan cere demisia în alb a lui Dragnea și Grindeanu pentru

Sefa PNL RalucaTurcan a anunțat că liberalii din Senat vor solicita apel nominal la legea grațierii. "Este modalitatea cea mai simplă, cea mai onestă de a demonstra că ceea ce spui și faci", a precizat liderul PNL.

"PNL solicită demisia în alb a domnilor Dragnea și Grindeanu. Aceasta este singura modalitate prin care președintele Camerei Deputaților și premierul României pot să demonstreze că nu sunt personaje într-un joc ipocrit privind legea grațierii. PSD și ALDE au majoritatea în Camera Deputaților, în Senat, dețin Guvernul României, cu alte cuvinte au toate pârghiile pentru a-și determina parlamentarii să respingă grațierea pentru fapte de corupție. Din nefericire, impresia pe care ne-au transmis-o personajele în cauză este aceea că aruncă mingea de la unul la altul, că au o înțelegere netransparentă și nenorocită pentru poporul român ca prin prezența domnului Șerban Nicolae să își împartă responsabilitatea și să includă grațierea pentru corupți. Această modalitate este în dispreț total față de ceea ce așteaptă oamenii de la cei care guvernează astăzi, este în dispreț total față de cei care cu bună credință și bună intenție respectă legile în această țară și își construiesc un drum sănătos în viață", a spus Turcan, citată de Agerpres, după ședința Biroului Politic Național al PNL.

Ea a arătat că PNL se opune grațierii corupților, catalogând demersul majorității drept o "mârșăvie netransparentă", și că solicită premierului Sorin Grindeanu să ceară ministrului Apărării, Gabriel Leș, să pună la dispoziție trei cazărmi dezafectate pentru transformarea în centre de detenție. "Dacă sunt interesați de condițiile de detenție, de amenzile pe care trebuie România să le plătească la CEDO, atunci să solicite premierul ministrului Apărării ca din câteva cazărmi dezafectate să înceapă un program de investiții, astfel încât măcar trei să fie transformate în centre de detenție. În felul acesta putem ajunge în mod rapid și într-un termen previzibil pentru cei care urmăresc respectarea drepturilor în România la o depopulare din actualele penitenciare și la o îmbunătățire a condițiilor de trai din penitenciare", a spus Raluca Turcan. Ea a susținut că Șerban Nicolae nu este "de capul lui", motivând că în acest caz Liviu Dragnea ar fi cerut demisia lui de la șefia Comisiei juridice a Senatului.

"Am cerut demisia în alb a domnului Dragnea, a domnului premier Grindeanu, excluderea lui Șerban Nicolae, pentru că dacă nu se întâmplă niciunul dintre lucrurile acestea este clar o conivență între conducerea partidului PSD și cei care militează cot la cot cu Traian Băsescu în Comisia juridică și în Senat. În privința lui Traian Băsescu deja nu mai există așteptări, așteptările cele mai mari sunt legate de cei care au câștigat alegerile și cei care una au promis în campania electorală și alta oferă zi de zi românilor din momentul câștigării alegerilor. Nu au vorbit nici despre schimbarea șefilor celor două parchete, nu au vorbit nici despre OUG 13, nici despre scoaterea președintelui din procedura de numire a conducerii unor instituții, nici despre grațierea pedepselor de corupție. Toate aceste minciuni și grosolănii promovate în spațiul public de PSD trebuie să primească o sancțiune usturătoare și cea mai usturătoare vine de la electorat", a afirmat Turcan. Turcan a catalogat atitudinea lui Băsescu din Comisia juridică a Senatului "subiectivă și duplicitară".

loading...
PUTETI CITI SI...