Programul consultărilor de la Cotroceni. PSD şi ALDE merg împreună la discuţii cu Iohannis

Postat la: 22.06.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Programul consultărilor de la Cotroceni. PSD şi ALDE merg împreună la discuţii cu Iohannis

Preşedintele Klaus Iohannis a convocat luni partidele la consultări pentru desemnarea noului premier, urmând ca de la ora 15:00 să fie invitate la discuţii PSD şi ALDE, iar de la 16:00 - PNL. USR, PMP, UDMR şi grupul minorităţilor sunt aşteptate la Cotroceni începând cu ora 17:00, iar întrevederea cu fiecare dintre aceste formaţiuni va dura o jumătate de oră.

Klaus Iohannis a trimis joi o scrisoare liderilor partidelor politice din România care au reprezentanţi în Parlament, prin care îi invită la consultări, la Palatul Cotroceni, pentru desemnarea unui candidat pentru funcţia de prim ministru. Fiecare formaţiune va fi reprezentată de o delegaţie de cel mult 5 persoane.

Programul consultărilor va fi următorul:

Luni, 26 iunie 2017
• Ora 15:00 - Partidul Social Democrat (PSD) şi Alianţa Liberalilor şi Democraţilor (ALDE);
• Ora 16:00 - Partidul Naţional Liberal (PNL);
• Ora 17:00 - Uniunea Salvaţi România (USR);
• Ora 17:30 - Partidul Mişcarea Populară (PMP);
• Ora 18:00 - Uniunea Democrată a Maghiarilor din România (UDMR);
• Ora 18:30 - Grupul parlamentar al minorităţilor naţionale.

Marţi seară, seful statului a precizat că atunci când va desemna un nou premier va ţine cont de criteriile de integritate, menţionând că România are nevoie de un guvern stabil. „Premier în România, nominalizat de mine poate să fie numai o persoană integră şi nu am absolut deloc de gând să fac rabat de la criteriile pe care cred că vă amintiţi încă din toamna anului trecut că le tot enunţ. România are nevoie de un guvern stabil, are nevoie de un premier integru", a mai spus Iohannis. Guvernul Grindeanu a fost demis miercuri, prin moţiune de cenzură, în favoarea demersului făcut de coaliţia de Guvernare votând 241 de parlamentari.

 

loading...
PUTETI CITI SI...