Prima reacţie a lui Dragnea după anunţul unei posibile OUG în cazul Directivei privind prezumţia de nevinovăţie

Postat la: 28.12.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Prima reacţie a lui Dragnea după anunţul unei posibile OUG în cazul Directivei privind prezumţia de nevinovăţie

„Eu sunt împotriva unei OUG pe implementarea Directivei. Mai avem până în aprilie, deci avem timp. În februarie este o lună plină în care putem dezbate la fel de transparent, probabil că la fel de zgomotos, implementarea unei Directive europene care, vezi Doamne, ce să vezi, vorbeşte despre prezumţia de nevinovăţie, care e un principiu drag, numai că e gol de conţinut în România", a spus Dragnea la Antena 3.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a susţinut, recent, în cadrul dezbaterilor din Comisia Iordache, că România trebuie să transpună în legislaţie Directiva privind prezumtia de nevinovăţie, iar dacă Parlamentul nu o va face, Guvernul va fi „îndreptăţit" să emită o Ordonanţă de Urgenţă în acest sens. „Directivele trebuie transpuse la termen şi corect. Din păcate, uneori, nu se realizează acest proces. Dacă nu transpunem la termen, intrăm în procedură de infrigement. Cu privire la această directivă, există riscul pentru că termenul este aprilie 2018", a precizat Tudorel Toader. Premierul Mihai Tudose a declarat, joi, că dacă Parlamentul nu va reuşi să transpună directiva europeană referitoare la prezumţia de nevinovăţie "în timp util", atunci Guvernul va trebuie să adopte o ordonanţă de urgenţă, care va fi "o transpunere exactă, mot-a-mot a Directivei"

"Nu mă băgaţi în discuţii tehnice pe acest domeniu. Domnul ministru al justiţiei, Tudorel Toader a spus ceva. Bine, până la urmă a fost interpretat greşit. În discuţiile cu domnia sa mi-a spus ce-a vrut domnia sa să spună şi sunt de aceeaşi părere cu domnia sa. Dacă acele directive nu vor reuşi să fie transpuse în timp util în lege, Guvernul va trebui să intervină pentru a nu avea dificultăţi cu Comisia Europeană. Dar o transpunere exactă, mot-a-mot a Directivei", a declarat premierul Mihai Tudose. El a refuzat să comenteze oportunitatea unui eventual demers al ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, de a discuta despre legile Justiţiei cu preşedintele Klaus Iohannis. Întrebat dacă este îngrijorat de protestele magistraţilor, premierul a răspuns: "Mă îngrijorează orice protest atâta timp cât este fundamentat pe ceva. Legile respective nu sunt încă gata, manifestă o categorie socială o îngrijorare pe o anumită temă".

loading...
PUTETI CITI SI...