Premierul Tudose a numit un șef nou la serviciul secret al MAI

Postat la: 05.07.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Premierul Tudose a numit un șef nou la serviciul secret al MAI

Colonelul Mihai-Cristian Mărculescu a fost numit în funcția de director general al Direcției Generale de Protecție Internă din subordinea Ministerului Afacerilor Interne (MAI), printr-o decizie a premierului Mihai Tudose.

Premierul Mihai Tudose a semnat decizia de numirea în funcția de director general al Direcției Generale de Protecție Internă din cadrul MAI a colonelului Mihai-Cristian Mărculescu. Colonelul Mihai-Cristian Mărculescu exercită deja atribuțiile de director general al DGPI încă din noiembrie 2016, prin decizia de împuternicire a premierului de atunci, Dacian Ciolos. Mărculescu a lucrat în DIPI, transformată ulterior în DGPI, din 2001.

Senatul a adoptat, pe 15 mai, cu majoritate de voturi, în calitate de cameră decizionala, Ordonanța de Urgență 76/2016 prin care guvernul Ciolos a înființat Direcția Generală de Protecție Internă (DGPI), eliminând din textul actului normativ obligativitatea că directorul general al instituției de a fi militar precum și pe aceea că el să fie numit în funcție cu avizul CSAT. Șeful Executivului a decis și numirea lui Pavel Năstase în funcția de președinte, cu rang de secretar de stat, al Institutului Național de Administrație.

 

loading...
PUTETI CITI SI...