Premieră politică: Stânga românească se va prezenta divizată la Europarlamentare

Postat la: 25.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Premieră politică: Stânga românească se va prezenta divizată la Europarlamentare

Alegerile europarlamentare din acest an, programate la finele lunii mai, vor fi primele în care mișcarea politică de stânga din România va fi reprezentată de mai multe formațiuni politice.

Deputatul PSD Florin Manole a exprimat miercuri seara la ediția săptămânală a emisiunii „Cafeneaua politică", moderată ca de obicei de Horia Alexandrescu pe Canal 33, ideea unei „Stângi divizate în premieră".

„Pe mine mă întristează mai mult faptul că acestea sunt primele alegeri europene în care Stânga va merge divizată", a subliniat Manole. El a adăugat și amănuntul conform căruia alegătorul român era deja obișnuit cu o „Dreaptă divizată care cânta pe mai multe voci", dar că în prezent și formațiunile politice de stânga, din rândul cărora a nominalizat PSD și PRO România, ultima condusă de fostul premier PSD, Victor Ponta, se confruntă cu o situație similară.

La rândul său, Lucian Iliescu, vicepreședinte al Partidului Mișcarea Populară, a precizat că „Dreapta românească a ratat startul unei alianțe europarlamentare", care în opinia sa ar fi trebuit să se constituie în urmă cu circa șase luni.

loading...
PUTETI CITI SI...