PNL denunţă haosul administrativ din Sectorul 5: Florea continua politica lui Vanghelie

Postat la: 31.01.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

PNL denunţă haosul administrativ din Sectorul 5: Florea continua politica lui Vanghelie

PNL denunţă haosul administrativ din Sectorul 5, susţinând că administraţia PSD a primarului Daniel Florea nu face decât să continue politica falimentară a lui Marian Vanghelie.

În comunicatul filialei PNL Sector 5 se precizează: "Bătaia de joc faţă de banii contribuabililor şi faţă de nevoile reale ale acestora se regăseşte în bugetul pe anul 2018, buget la care consilierii liberali s-au opus în ultima şedinţă a Consiliului local, invocând dezastruoasele antecedente ale ultimilor doi ani, în care nici educaţia, nici infrastructura nu au constituit priorităţi ale Primăriei Sectorului 5.Şi asta pentru că Daniel Florea a reuşit, la aproape doi ani de mandat ca primar al Sectorului 5, nimic. Zero contract de salubritate atribuit, zero blocuri anvelopate, zero şcoli sau grădiniţe noi, zero noi locuri de joacă pentru copii, zero noi spaţii verzi. Se lucrează însă, de zor, la cinci patinoare, unele dintre ele amplasate pe maidane (Humuleşti şi Pecineaga) sau în arii protejate (Romniceanu)".

De asemenea, liderii PNL mai adaugă: "Însă, cum bugetul Sectorului prevede sume mai mari decât milioanele risipite pe patinoare, edilul Florea oferă beneficii «profesioniştilor» din societăţile subordonate - Economat si AES - ambele cu grave probleme financiare, numindu-i din nou ca administratori. Pentru moment, consilierii liberali au reuşit să blocheze numirea noilor consilii de administraţie, sesizând faptul că legislaţia în vigoare nu a fost respectată."

În comunicat se mai precizază: "Dar dacă despre pierderile celor două societăţi ştie deja toată lumea, nu la fel stau lucrurile cu şuşanelele extrem de costisitoare organizate prin Centrul Cultural "Ştefan Iordache". Instituţia aflată în subordinea Primăriei s-a remarcat prin cheltuieli de peste 9 milioane de lei doar în 2017, iar planul bugetar pentru 2018 este de 4 ori mai mare. Peste 31 de milioane de lei va cheltui instituţia coordonată de Florea, în condiţiile în care Sectorul 5 este cel mai văduvit de şcoli şi grădiniţe, de pildă, având cea mai redusă suprafaţă de spaţiu verde din Capitală şi cele mai puţine locuri de parcare amenajate."

Opoziţia susţine că risipa nu poate acoperi şi pagubele salariaţilor din Primăria Sectorului 5, care odată cu trecerea contribuţiilor în sarcina proprie, îşi văd veniturile diminuate, urmare a exploziei de noi angajări făcute de edil. Banii ar fi fost suficienţi, însă nu pe anvelopa salarială supradimensionată a "profesioniştilor" domnului Florea, mai afirma oficialii PNL. PNL Sector 5 cere primarului Daniel Florea să înceteze bătaia de joc la adresa contribuabililor din Sectorul 5 şi să ducă la bună îndeplinire promisiunile din campanie, mai cu seamă cele solicitate şi de reprezentanţii Partidului Naţional Liberal: investiţii în educaţie şi dezvoltarea infrastructurii.

loading...
PUTETI CITI SI...