Orban, despre clasarea dosarului de înaltă trădare împotriva premierului: N-am auzit ca Dragnea sau Dăncilă să fie chemaţi la DIICOT

Postat la: 29.09.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Orban, despre clasarea dosarului de înaltă trădare împotriva premierului: N-am auzit ca Dragnea sau Dăncilă să fie chemaţi la DIICOT

Liderul PNL, Ludovic Orban, a vorbit despre clasarea dosarului deschis de DIICOT împotriva Vioricăi Dăncilă, spunând că „şi-a făcut datoria" şi a depus sesizarea pentru „fapte care au provocat prejudicii grave de imagine României, care au deteriorat relaţii internaţionale construite în timp îndelungat şi care puteau să îmbrace forma săvărşirii unor infracţiuni".

Acesta a mai spus, sâmbătă, într-o conferinţă de presă, că nu comentează deciziile justiţiei şi că nu i s-a comunicat rezoluţia DIICOT în cazul clasării dosarului deschis în urma plângerii pe care a depus-o împotriva premierului Viorica Dăncilă.

„Nu sunt un om politic care să comenteze deciziile Justiţiei. Nici nu aş putea comenta în momentul de faţă, întrucât nu mi s-a comunicat rezoluţia şi nu pot să ştiu ce s-a întâmplat acolo, cum s-a derulat cercetarea şi care sunt argumentele DIICOT în decizia pe care au luat-o. Mi-e greu să fac un comentariu, nu am ştiinţă despre modul în care s-a derulat ancheta, că n-am auzit ca Dragnea, Dăncilă sau altcineva să fie invitat la DIICOT", a afirmat liderul PNL.

El a spus că şi-a făcut datoria şi a depus sesizarea pentru fapte care au provocat prejudicii grave de imagine României, care au deteriorat relaţii internaţionale construite în timp îndelungat şi care "puteau să îmbrace forma săvărşirii unor infracţiuni".

„Dar nu eu hotărăsc dacă o faptă este sau nu este o infracţiune, asta este atributul unei instanţe de judecată în cazul în care un procuror decide că trebuie întocmit un dosar", a adăugat Ludovic Orban.

Procurorii DIICOT au clasat dosarul de înaltă trădare, divulgare a secretului care pericliteaza securitatea naţională şi de uzurpare a funcţiei, deschis în urma plângerii penale formulate de liderul PNL, Ludovic Orban, împotriva premierului Viorica Dăncilă.

În 17 mai, Ludovic Orban a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (PICCJ) împotriva premierului Viorica Dăncilă şi a liderului PSD, Liviu Dragnea. Liderul PNL a acuzat-o pe Dăncilă de înaltă trădare, uzurparea funcţiei publice, divulgare de informaţii nepublice şi prezentarea cu rea-credinţă de date inexacte preşedintelui României în scopul ascunderii săvârşirii unor fapte de natură să aducă atingere intereselor statului, în legătură cu mutarea Ambasadei României de la Tel Aviv la Ierusalim.

Liberalul a mai acuzat-o pe Viorica Dăncilă şi că ar fi făcut publice informaţii confidenţiale şi i-ar fi prezentat preşedintelui Klaus Iohannis informaţii false în legătură cu memorandumul adoptat de Guvern pe tema mutării Ambasadei României în Israel.

Plângerea a fost declinată către DIICOT, iar în 7 iunie instituţia a anunţat că a început urmărirea penală in rem pentru infracţiunea de înaltă trădare, în urma plângerii depuse de liderul PNL Ludovic Orban împotriva premierului Viorica Dăncilă.

loading...
PUTETI CITI SI...