Ministrul Justitiei: "Sunt surprins că Popoviciu a putut să plece"

Postat la: 16.08.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Ministrul Justitiei:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a declarat în această dimineaţă că este surprins că omul de afaceri Puiu Popoviciu a putut pleca din ţară chiar înaintea sentinţei defintive.

Toader a precizat că documentele în vederea extrădării acestuia vor fi trimise cât mai repede la Londra, "azi - mâine". Ministrul a menţionat: "Eu sunt surprins, să nu spun nedumerit, cu privire la faptul că - şi-n alte cazuri cu rezonanţă, probabil şi altele, cu mai puţină rezonanţă publică - Puiu Popoviciu a putut să plece din ţară exact, exact înainte de hotărârea definitivă, sustrăgându-se astfel, fie şi temporar, exigenţelor legii penale, mandatului de arestare". Întrebat în legătură cu procedura de extrădare a omului de afaceri, el a răspuns: "Redactăm documentele şi le trimitem de îndată la autorităţile judiciare londoneze".

"Azi-mâine, trimitem documentele la instanţa londoneză, imediat ce le primim. Am vorbit zilele trecute cu conducerea direcţiei de specialitate", a subliniat ministrul Justiţiei. Puiu Popoviciu, condamnat la şapte ani de închisoare în dosarul Ferma Băneasa, s-a predat luni poliţiei londoneze, fiind reţinut. Ulterior, el a fost pus în libertate în schimbul unei cauţiuni de 200.000 de lire sterline, fiind obligat să poarte o brăţară electronică de supraveghere

 

loading...
PUTETI CITI SI...