Mihai Tudose, despre amânarea adoptării bugetului: Nu sunt bani. Mult invocatele creşteri şi investiţii sunt himere

Postat la: 06.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Mihai Tudose, despre amânarea adoptării bugetului: Nu sunt bani. Mult invocatele creşteri şi investiţii sunt himere

Fostul premier Mihai Tudose a declarat, miercuri, că se amână adoptarea bugetului din cauză că nu sunt bani. „Orice lună care trece funcţionează pe bugetul de anul trecut, adică mult mai scăzut, şi salvează cheltuielile de anul acesta”, a spus Tudose, afirmând că ”mult invocatele creşteri şi investiţii sunt himere“.

„O nouă zi fără buget, avem o ţară minunată, un conducător iubit care ia vitamina D, poate termină bugetul", a declarat, miercuri, fostul premier Mihai Tudose.

Întrebat de ce consideră că se amână adoptarea bugetului, Tudose a spus: „V-am mai spus şi o repet: nu sunt bani! Este o himeră. Orice lună care trece funcţionează pe bugetul de anul trecut, adică mult mai scăzut decât este necesar, şi salvează cheltuielile de anul acesta. Uitaţi-vă la mult invocatele creşteri şi investiţii, că sunt himere, sunt credite de angajament".

Proiectul de buget pentru 2019 a fost publicat, în 31 ianuarie, de către Miisterul Finanţelor. Proiecţia bugetară este construită pe un produs intern brut de 1.022.500 milioane lei, o ţintă de creştere economică de 5,5%, o rată a inflaţiei de 2,8%, un deficit bugetar pe cash estimat la 2,55% din PIB şi un deficit prognozat la 2,57% din PIB.

Sâmbătă, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat, sâmbătă, pentru Digi24, că proiectul de buget va fi aprobat marţi în Guvern şi trimis în aceeaşi zi Parlamentului, ceea ce nu s-a întâmplat. Agenţia de rating Fitch a avertizat că proiectul de buget pentru 2019 se bazează pe presupuneri optimiste şi nu clarifică incertitudinea legată de taxa pe activele bancare.

loading...
PUTETI CITI SI...