Ludovic Orban: Bugetul de stat prezentat de PSD-ALDE condamnă România la stagnare şi transformă anul 2019 într-un an pierdut pentru români

Postat la: 15.02.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Ludovic Orban: Bugetul de stat prezentat de PSD-ALDE condamnă România la stagnare şi transformă anul 2019 într-un an pierdut pentru români
Preşedintele PNL, Ludovic Orban, a declarat, vineri, că liberalii au votat împotriva bugetului de stat prezentat de PSD-ALDE, pentru că acesta condamnă România la stagnare şi transformă anul 2019 într-un an pierdut pentru români.

„Partidul Naţional Liberal consideră că acest buget este construit pe bani falşi. PSD-ALDE încearcă să prezinte bugetul ca pe un portofel nou, mare, doldora de bani, din care are de împărţit pentru fiecare român. Dacă deschidem însă acest portofel prezentat de PSD-ALDE, vedem că cel puţin 25% din aceşti bani sunt bani falşi. Sunt bancnote de 200 de lei pe care nu apare poza lui Lucian Blaga, ci apare poza lui Dragnea, sunt bancnote de 100 de lei pe care nu are poza lui Ion Luca Caragiale, ci apare poza lui Vâlcov, sunt bancnote de 50 lei pe care nu apare poza lui Vlaicu, ci apare poza lui Orlando, adică bani care nu valorează nici două cepe degerate, bani inventaţi, bani făcuţi din pix, bani care nu vor exista pentru a îmbunătăţi viaţa românilor", a mai declarat Orban.

Liderul PNL a susţinut că este un buget care lasă România fără apărare în faţa unor ameninţări din ce în ce mai mari la adresa siguranţei naţionale şi pune în pericol viaţa şi siguranţa fiecărui român.

„Bugetul PSD-ALDE este un buget care prin al doilea an consecutiv sunt jefuite comunităţile locale, se încalcă autonomia locală, proiectele de investiţii ale autorităţilor locale sunt lăsate fără finanţare şi se încearcă ca primarii din România să ajungă să cerşească bani pentru proiectele comunităţilor locale de la Dragnea. Bugetul PSD-ALDE pe 2019 este un buget care nu clădeşte nimic. Niciun tronson de autostradă important, cum sunt tronsoanele de autostradă Tg. Mureş-Iaşi-Ungheni, tronsoanele de autostradă Sibiu-Piteşti, tronsonul de autostradă de centură a Bucureştiului, tronsonul de autostradă Comarnic-Braşov. De asemenea, nu construieşte şi nu modernizează niciun tronson de cale ferată şi lasă România şi infrastructura de transport a României într-un stadiu de subdezvoltare care va împiedica dezvoltarea economică a României", a mai declarat Ludovic Orban.

El a spus că „acest buget este şi un buget al răzbunării, al răzbunării lui Liviu Dragnea împotriva tuturor instituţiilor din România care nu sunt controlate de el personal, atât instituţii de la nivel naţional, cât şi autorităţi locale care sunt conduse de primari sau de preşedinţi de consilii judeţene aparţinând PNL".

„Nu în ultimul rând, acest buget nu oferă nicio speranţă pentru aproape nicio categorie socială din România, că va îmbunătăţi veniturile şi nivelul de viaţă al românilor. Singura categorie care face excepţie sunt copiii României, dar asta nu datorită majorităţii guvernamentale, ci datorită PNL, care a reuşit să impună amendamentul de creştere a alocaţiilor pentru copii", a precizat Orban.

Ludovic Orban a menţionat că firmele vor fi sugrumate prin acest buget şi prin alte reglementări fiscale absurde, iar angajaţii din mediul privat nu au nicio speranţă de îmbunătăţire a veniturilor şi a nivelului de viaţă.

„Prin acest buget România nu va merge înainte, prin acet buget România va merge înapoi. Acest buget nu conferă nicio garanţie de dezvoltare pentru România şi nu oferă nicio perspectivă de îmbunătăţire a vieţii pentru fiecare dintre cetăţenii români", a subliniat liderul PNL.

loading...
PUTETI CITI SI...