Liviu Dragnea: Să fie 16 vicepreședinți, pe regiuni. Un bărbat și o femeie la fiecare regiune

Postat la: 05.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Liviu Dragnea: Să fie 16 vicepreședinți, pe regiuni. Un bărbat și o femeie la fiecare regiune

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat că el va propune organizarea de alegeri pe regiuni: să fie 16 vicepreședinți, iar fiecare regiune să propună un bărbat și o femeie.

"Voi susţine organizarea de alegeri dacă vom găsi o formula ca BPN să fie altfel alcătuit. Să fie o repartizare echilibrată a conducerii PSD în toată ţara: 16 vicepreşedinţi, dintre care câte doi pe fiecare regiune. Apoi, paritate bărbaţi-femei: 8 vicepreşedinţi bărbaţi, 8 femei. Fiecare regiune să-şi aleagă vicepreşedintele bărbat şi vicepreşedintele femeie", a spus Dragnea, înainte de Cex.

"Să începem să realizăm paritatea femei-bărbaţi - 8 femei şi 8 bărbaţi, fiecare regiune să-şi aleagă vicepreşedinte femeie şi vicepreşedinte bărbat", a declarat preşedintele PSD. Dragnea a precizat că susţinerea sa pentru femei nu a fost niciodată un "moft". "Susţinerea mea pentru femei nu este un moft, este un dat. am făcut tot ce a depins de mine pentru ca ele să capete un rol important", a mai spus Liviu Dragnea.

În schimb, anunțul lui Dragnea a fost întâmpinat de nemulțumiri: Deputatul PSD Cătălin Rădulescu a declarat, luni, că intenţionează să candideze pentru o funcţie de vicepreşedinte al partidului, dar a acuzat modificarea statutului partidului, care va duce la mărirea numărului de funcţii de vicepreşedinte alocate femeilor, dar şi o limitare a candidaturilor.

"Eu aş vrea să candidez la funcţia de vicepreşedinte al partidului, cum am candidat şi acum patru ani. Înţeleg că se va propune o modificare de statut şi înţeleg că s-a propus să fie alegeri pe regiuni şi nu poţi să candidezi decât unul singur - un bărbat şi o femeie, pentru că nu poate în regiunea respectivă să dea organizaţia un singur aviz decât pentru o singură persoană. Logic - foarte simplu şi foarte şmechereşte", a declarat deputatul Cătălin Rădulescu.

El a mai spus că ar trebui organizate alegeri pe actualul statut. "Eu cred că ar trebui să mergem pe statutul vechi al partidului, nu să facem un statut nou, ca să nu existe competiţie în partid. Mie mi se pare firesc ca orice om să poată candida. Ar fi limitarea candidaturilor", a adăugat Rădulescu.

loading...
PUTETI CITI SI...