Liviu Dragnea: I s-a cerut premierului OUG pentru anularea protocoalelor și a efectelor acestora

Postat la: 03.09.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Liviu Dragnea: I s-a cerut premierului OUG pentru anularea protocoalelor și a efectelor acestora

Liviu Dragnea, preşedintele PSD, a anunţat că în şedinţa conducerii partidului i s-a trasat sarcină premierului Dăncilă să adopte o ordonanţă de urgenţă prin care să se anuleze protocoalele cu SRI din Justiţie şi efectele acestora.

"I s-a cerut doamnei Dăncilă ca guvernul să adopte rapid o OUG prin care să anuleze protocoalele şi efectele acestor protocoale. Noi avem deja un proiect de lege depus în Parlament, se pot inspira de acolo. Este în continuare foarte multă nemulţumire generată de aceste protocoale", a declarat Dragnea. Liderul PSD s-a referit şi la informaţia că există mii de magistraţi care au sau au avut dosar la DNA. "Faptul că două treimi dintre magistraţi au dosare ridică foarte multe semne de întrebare referitor la libertatea lor de a lua decizii", a mai declarat Dragnea.

Șeful PSD a evitat să dea detalii despre conținutul acestei OUG, spunând doar că "a venit timpul ca protocoalele să fie anulate, probele din dosare anulate și efectele lor anulate". E de așteptat să urmeze firul narativ construit de PSD, ALDE și vectorii lor mediatici de doi ani: dacă protocoalele au fost ilegale, atunci dosarele constituite pe baza probelor furnizate de SRI sunt lovite de nulitate, ceea ce ar deschide o nouă cale de atac împotriva sentințelor definitive pronunțate în dosare.

"Au ieșit prea multe la iveală. Ăsta e guvernul României și trebuie să-și asume ceva, nu putem doar să ne văităm, nu poate rămâne așa", a mai spus Dragnea. Întrebat dacă a dat un termen premierului pentru OUG, Dragnea a spus "în viața asta. Cred că România are nevoie de un moment din care să se ocupe de problemele serioase. Noi în continuare stăm în această discuție, protocoale. Noi credem că suntem buricul pământului, nu, în jurul nostru se fac și desfac alianțe, se reașează lumea pe mulți ani".

Întrebat dacă această OUG ar însemna redeschiderea dosarelor, Dragnea a confirmat: "de la asta a plecat discuția. Cred că se poate găsi o soluție. Avem o problemă, vrem să stăm cu buboiul ăsta? Eu nu vreau".

loading...
PUTETI CITI SI...