Lista miniştrilor Guvernului Dăncilă, discutată în biroul lui Dragnea. Întâlnire a Coaliţiei, la Parlament

Postat la: 25.01.2018 16:46 | Scris de: ZIUA NEWS

Lista miniştrilor Guvernului Dăncilă, discutată în biroul lui Dragnea. Întâlnire a Coaliţiei, la Parlament

Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Daniel Chiţoiu, s-au întâlnit, în biroul preşedintelui Camerei Deputaţilor, discuţiile având loc în contextul în care vineri CEx PSD va valida lista de miniştri şi programul de guvernare.

Comitetul Executiv al PSD s-ar putea reuni şi vineri pentru a stabili componenţa finală a Guvernului Dăncilă, urmând ca luni, 29 ianuarie,să aibă loc audierile miniştrilor în Parlament şi votul de învestitură. Potrivit declaraţiilor de până acum ale liderilor PSD, Guvernul Dăncilă va avea aceeaşi structură ca şi fostul Executiv Tudose, respectiv premier, 3 vicepremieri, dintre care unul fără portofoliu, şi 26 de portofolii, 2 miniştri fiind delegaţi. În total, noul Cabinet va avea, ca şi cel precedent, 28 de membri.

În viitorul Guvern nu se vor mai regăsi susţinătorii fostului premier Mihai Tudose, respectiv Marcel Ciolacu (vicepremier fără portofoliu), Felix Stroe (Transporturi), Marius Nica (ministru delegat pentru fonduri europene). Tudose şi Ciolacu au fost acuzaţi de unii social-democraţi că sunt susţinători ai „statului paralel", chiar în şedinţa CExN în care s-a votat retragerea sprijinului politic pentru fostul Guvern. Ministrul delegat pentru Fonduri europene, Marius Nica, a demisionat, vineri, din funcţie, deşi Cabinetul era considerat demisionar ca urmare a demisiei premierului.

Unul dintre miniştrii cheie, Paul Stănescu are şi el probleme după ce DNA a cerut redeschiderea unui dosar în ceea ce-l priveşte. "În momentul în care voi deveni inculpat în acest dosar, eu, Paul Stănescu, îmi voi pune imediat demisia pe masa primului ministru. (..) Eu cred ca totul a fost legal", a declarat Paul Stănescu la instanţa supremă.

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, se va regăsi pe acelaşi post şi în Guvernul Dăncilă, ca ministru independent, el nefiind asumat politic, ci doar sprijinit de coaliţia de guvernare PSD-ALDE, au precizat, joi, pentru MEDIAFAX, surse politice. „Tudorel Toader nu e asumat nici de PSD, dar nici de ALDE. E asumat de coaliţie, practic, dar ca ministru independent politic, pentru că vrem ca la acest portofoliu să fie un ministru apolitic", au arătat sursele citate. Precizările survin după şedinţa coaliţiei de joi.

loading...