Liberalul Florin Cîțu il acuza pe Dragnea vrea să închidă Realitatea TV

Postat la: 29.09.2017 16:15 | Scris de: ZIUA NEWS

Liberalul Florin Cîțu il acuza pe Dragnea vrea să închidă Realitatea TV

Senatorul PNL Florin Cîțu acuză că amenda uriașă primită de Realitatea TV de la CNA are un scop politic -Liviu Dragnea ar urmări să închidă postul de televiziune.

"Trebuie sa iau atitudine pentru ca sunt scandalizat. Intr-o tara in care companiile private se inchid cu sutele zilnic, iar cele care inca activeaza au probleme din cauza "programului de guvernare Dragnea", initiativele private din mass-media reprezinta un caz aparte. Aceste companii, pornite din pasiune si entuziasmul unor "nebuni", se chinuie sa ne hraneasca zilnic cu un anumit gen de cultura si informatie. Acolo lucreaza oameni, chiar destui, care zilnic se straduiesc sa ne prezinte lucrurile fiecare in felul lui", a scris Florin Cîțu, pe Facebook.

Indiferent ca vorbim de presa scrisa sau audio-video, acesti "nebuni" se confrunta cu probleme si incearca sa mentina pe linia de plutire aceste initiative private. Unii resusesc, altii nu. Asa este in economia de piata, susține senatorul liberal. "Cand insa un partid politic, aflat la guvernare, intr-un mod ticalos incearca sa inchida gura unora dintre ei nu avem voie sa stam nepasatori. Este si cazul Realitatii TV, o companie de mass-media care nu intotdeauna e pe placul lui Dragnea si a guvernului PSD.

Ma revolt astazi public in legatura cu amenda pe care un organism aflat sub control parlamentar, CNA, a aplicat-o acestui post de televiziune. Valoarea amenzii este foarte mare. Imaginati-va ca situatia economica a companiilor din mass-media nu este una foarte roz. Iar in aceste conditii cateva amenzi de valori mari pot trimite un post ca Realitatea TV direct in faliment. Asta vrei Liviule? Sa te razbuni pe ei!? Cel putin ai curaj spune-o! Dreptul la libera exprimare este garantat de Constitutie. Pe modelul inchiderii televizunii lui Dan Diaconescu, pentru ca nu convenea PSD-ului, se repeta scenariul", se mai arată în mesaj.

Pentru ca Liviu Dragnea sa nu mai folosesca institutiile statului pentru rafuieli personale, Florin Cîțu a anunțat că va cere in comisiile Economica si Buget-Finante audierea conducerii CNA pentru a raspunde urmatoarelor intrebari:
- de ce din bugetul de 9 miliarde de lei, 90% sunt cheltuiti doar pe salarii?
- exista un plan de amenzi care influenteaza bugetul CNA in sensul cresterii de venituri pentru a asigura salariile personalului CNA?
- cine si cum stabileste cuantumul amenzilor care pot pune in pericol activitatea companiilor private care isi desfasoara activitatea sub supravegherea CNA?
- cine raspunde in cazul in care o astfel de amenda duce la falimentul unei companii mass-media?
- a existat o comanda politica din partea lui Liviu Dragnea si/sau a conducerii PSD pentru sanctionarea postului Realitatea TV?

"Actiunile PSD-ului din ultimul timp, in sensul eliminarii celor care se opun politicii demente a PSD-ului si a lui Liviu Dragnea, trebuie sanctionate prin toate metodele democratice. Tara asta trebuie sa aiba un viitor!", a conchis Cîțu.