KLAUS IOHANNIS: Este imperioasa demisia doamnei premier Dancila

Postat la: 08.05.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

KLAUS IOHANNIS: Este imperioasa demisia doamnei premier Dancila

Preşedintele Klaus Iohannis a spus, astăzi seară, că este imperioasă demisia premierului Vorica Dăncilă. "Este din ce în ce mai vizibiul că Dragnea şi ai lui nu au nicio soluţie pentru o guvernare bună şi eficientă", a arătat preşedintele.

"Este imperioasă demisia doamnei Dăncilă pentru a face loc unor oameni responsabili şi competenţi. i în acest context, este din ce în ce mai vizibil că Dragnea şi ai lui nu au nicio soluţie pentru o guvernare bună şi eficientă", a spus preşedintele, la finalul unei declaraţii de presă susţinute astăzi seară la Palatul Cotroceni, după ce BNR a anunţat creşterea ratei dobânzii de politică monetară de la 2,25% la 2,50% pe an. Şeful statului a spun că programul de guvernare al PSD a fost de la bun început pe contrasensul unei logici economice elementare.

"După cum se cunoaşte, PSD a propus românilor, pe de o parte, scăderea taxelor şi impozitelor, acţiune începută acum doi ani cu scăderea TVA, şi, pe de altă o creştere puternică a cheltuielilor bugetare pentru salarii, pensii, pentru drumurii, autostrăzi, şcoli, au spus ei. Pentru eonomişti, dar şi pentru cei interesaţi, această abordare a produs, surprindere, este vorba de un fel de magie economică propusă de PSD - scăderea impozitelor, creşteri salariale şi realizarea celorlalte lucruri. O ecuaţie care cu greu poate fi dusă la bun sfârşit şi trebuie să vedem cât va ţine această iluzie creată de PSD", a declarat Iohannis. El a spus că, în privinţa creşterilor salariale, PSD a reuşit o contraperformanţă rară - până şi cei cărora le-au crescut salariile sunt nemulţumiţi.

De asemenea, şeful statului a spus că PSD amanetează viitorul acestei ţări, prin anumite creşteri de salarii şi pensii şi de neglijare a investiţiilor importante. "După deja aproape un an şi jumătate de guvernare PSD cu această fază extrem de discutabilă a aşa-ziselor creşteri salariale, nu vedem nici drumuri, nici autostrăzi, nici şcoli, nici spitale, nimic. Lumea se întreabă, totuşi, de unde vin aceşti bani pentru anumite creşteri care s-au realizat. Şi dacă ne uităm cu atenţie, povestea e una tristă: PSD amanetează viitorul ţării - creşte salariile şi pensiile şi neglijează investiţii importante", a mai afirmat Iohannis.

loading...
PUTETI CITI SI...