Iohannis vrea să cheme partidele la Cotroceni pentru consultări pe Legile Justiţiei

Postat la: 19.10.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Iohannis vrea să cheme partidele la Cotroceni pentru consultări pe Legile Justiţiei

Preşedintele Klaus Iohannis intenţionează să cheme partidele la consultări la Palatul Cotroceni pe Legile Justiţiei, după avizul Comisiei de la Veneţia.

Potrivit surselor citate, consultările ar urma să aibă loc în cursul săptămânii viitoare, iar discuţiile vin în contextul avizului Comisiei de la Veneţia şi a criticilor aduse de această instituţie cu privire la OUG privind legile justiţiei şi Codurile Penale. De altfel, preşedintele Klaus Iohannis a cerut, vineri, demisia ministrului Justiţiei, Tudorel Toader, ca urmare a criticilor forului european.

"Sub pretextul implementării recomandărilor Comisiei de la Veneţia în cuprinsul Ordonanţei de Urgenţă 92/2018, a inclus prevederi fără nicio legătură cu acestea, ba chiar contrare lor, de natură să sporească îngrijorarea partenerilor europeni. Preşedintele României menţionează că acesta este un nou episod dintr-un lung şir de decizii controversate luate de acest ministru în timpul mandatului său. În acest mod, Ministrul Justiţiei şi-a compromis definitiv credibilitatea, motiv întemeiat pentru a-şi prezenta demisia din funcţie", se arată în comunicatul de presă al Administraţiei Prezidenţiale.

loading...
PUTETI CITI SI...