Iohannis i-ar fi găsit funcție Laurei Codruța Kovesi!

Postat la: 28.06.2018 18:55 | Scris de: ZIUA NEWS

Iohannis i-ar fi găsit funcție Laurei Codruța Kovesi!

Senatorul PSD Şerban Nicolae a declarat că e posibil ca preşedintele Klaus Iohannis să o numească consilier prezidenţial pe Laura Codruţa Kovesi, pentru ca această să fie în stare de incompatibilitate cu funcţia de procuror-şef al DNA şi să astfel să nu mai fie nevoit să o revoce, scrie Mediafax.

"Domnul Iohannis crede foarte tare în mecanismele de propagandă propriei, ofiţerii acoperiţi din presă. Cred că a sperat că Liviu Dragnea va fi condamnat, strada se va radicaliza şi că va veni o doamna Prună care să emită decretul de revocare. Ce cred eu că se va întâmpla în perioada următoare. Eu cred că domnul Iohannis a amânat cât a putut de mult, nu a găsit o soluţie la revocarea lui Kovesi. Există posibilitatea să o numească consilier prezidenţial şi să fie o stare de incomplatibilitate şi să nu ma idea curs cererii ministrului Justiţiei. Eu nu cred că doamna Kovesi mai vrea să stea în postura de procuror. Eu am căutat în cariera sa un rechizitoriu făcut de-a lungul timpul, ca să văd şi eu un text scris de domnia sa", a afirmat senatorul PSD Şerban Nicolae, într-o emisiune difuzată miercuri seară de postul Antena 3.

Senatorul social-democrat a adăugat că este inadmisibil faptul că preşedintele Klaus Iohannis gândeşte în termeni politici, lucru care dăunează României. "Domnul Iohannis gândeşte în termeni politici, ori nu are ce căuta asta într-o astfel de decizie. Niciodată nu are voie să spună e oportun acum. Dacă îţi îndeplineşti mandatul, atunci prezumţia de loialitate e în contextul acesta, atunci nici prin cap nu ar trebui să îi treacă domnului Iohannis că face calcule politice. Din păcate, nimeni nu îl mai ia în serios. Avem o persoană în funcţia de preşedinte al României, şi nu e nicio bucurie pentru că nu am nicio satisfacţie. (...) Acum România este în pericol, pentru că România e absentă la toate deciziile importante. (...) Pentru mine ca român situaţia este insuportabilă", a completat Nicolae. Acesta a mai precizat că "este o catastrofă la DNA", în contextul achitărilor date de instanţe în ultima perioadă şi că va fi realizat şi un bilanţ financiar pentru a vedea ce costuri au implicat aceste dosare.

"Eu cred că o va revoca (pe Laura Codruţa Kovesi - n.r.). Cât de repede va căuta o ieşire, o soluţie, aparent onorabilă. (...) Este o catastrofă la DNA, toate aceste veveriţe, portocale, asta nu o spun eu, ci din ce discuţii erau acolo, sunt desfiinţate în instanţă şi lumea începe să reacţioneze. O să facem şi un bilanţ financiar ca să ne lămurim cât a costat (...)", a conchis Şerban Nicolae. Preşedintele Klaus Iohannis a evitat să anunţe, marţi dimineaţa, ce va face cu privire la decretul de revocare a Laurei Codruţa Kovesi, aşa cum a cerut Curtea Constituţională a României (CCR), susţinând că îl interesează prea puţin criticile aduse de Liviu Dragnea în acest sens. CCR a motivat, la începutul lunii iunie, hotărârea prin care a constatat conflictul instituţional dintre Klaus Iohannis şi ministrul Jutiţiei, cerându-i şefului statului să emită decretul de revocare din funcţie a şefei DNA.

loading...