Grindeanu: "Am auzit mesajul protestatarilor, i-am auzit de multe ori în direct, stau până seara târziu la Guvern"

Postat la: 19.02.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Grindeanu:

Premierul Sorin Grindeanu a declarat ieri seară, la Realitatea TV, că a auzit mesajul celor care protestează seară de seară în faţa Palatului Victoria, de multe ori "în direct", pentru că stă până târziu la Guvern, şi tocmai de aceea Executivul a luat decizia de a abroga controversata Ordonanţă 13 ce modifică legislaţia penală.

Întrebat ce mesaj le transmite celor care ies în continuare în stradă să protesteze împotriva Guvernului, premierul Grindeanu a răspuns, potrivit Hotnews: "Am auzit mesajul lor, am acţionat în consecinţă. Nu mi-am dorit nici eu, nici Guvernul, nici partidul (...) să ajungem la divizare. Auzindu-i, şi eu şi colegii am luat această decizie de a abroga (OUG 13, n.r.)". "I-am auzit de multe ori în direct, pentru că, să ştiţi, stau până seara târziu în clădirea Guvernului", a adăugat premierul, punctând că "e de apreciat că au fost manifestaţii desfăşurate într-un cadru conform legii, fără altercaţii... cu o singură expecţie, pe care cred eu că nici nu trebuie să o luăm în calcul".

El a mai spus: "Partea civică din ţara noastră pare că s-a trezit şi este capabilă să reacţioneze, indiferent cine este la guvernare sau cine e preşedinte, iar asta e un bun câştigat pentru ţara noastră (...) pare capabilă să reacţioneze la orice pare că nu este explicat destul, că nu este transparent, că nu e comunicat aşa cum trebuie, iar asta este un lucru bun". Întrebat dacă îi este teamă că va fi pus sub acuzare, el sau Guvernul, pentru modul în care a fost adoptată controversata ordonanţă, Grindeanu a răspuns că n-are "niciun fel de motive".

loading...
PUTETI CITI SI...