Florin Roman a ieşit din greva foamei după numai trei ore şi o discuţie cu Liviu Dragnea

Postat la: 18.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Florin Roman a ieşit din greva foamei după numai trei ore şi o discuţie cu Liviu Dragnea

„În urma discuţiei cu dl Liviu Dragnea şi cu preşedintele PNL, Ludovic Orban va comunic următoarele: - au fost alocaţi azi şi nu anul viitor 18,8 milioane de lei Ministerului Culturii pentru realizarea Monumentului Unirii; - dl Dragnea a garantat ca PSD nu susţine proiectul cu prag de 10 la suta cerinţa a UDMR;

- Voi suspenda greva foamei, deoarece in ceasul al 12-lea a existat o reactie a PSD pe ambele subiecte invocate de mine. Am reusit sa oprim o prevedere inutila si provocatoare in legea administratiei publice, in 2017 cand romanii si maghiarii se inteleg cel mai bine din toata istoria. Am reusit sa obtinem, in acelasi timp, banii pentru centenar la Alba Iulia.

- Puterea trebuie sa invete sa dialogheze pe subiecte de interes si sensibilitate nationala; altfel nu ajungeam aici.

- Daca voi constata ca PSD a mintit azi, voi fi primul sa va anunt si sa reiau protestele.

- 2018 trebuie sa fie anul tuturor romanilor, un an al respectului reciproc, un an in care Statul Roman sa ne poate face mandri pe toti, sa fie un stat functional si nu unul captiv unei majoritati a pumnului in gura sau a guvernaii discretionare", a scris Roman pe Facebook.

Ce spunea Florin Roman, la ora 15.00. "A fost o discuţie şi erau două posibilităţi: ca această formă de protest să aibă loc în afara Parlamentului sau în interior (....) Mi-au permis să protestez la locul de muncă (...) Voi sta toată ziua pe acest culoar pentru că ăsta este locul meu de muncă, nu poate să-mi interzică nimeni să patrulez, să staţionez. Dacă nu mă vor lăsa să stau în faţa biroului dictatorului, o să stau cu dumneavoastră", a declarat Florin Roman înainte de a începe forma extremă de protest în Parlament. Întrebat dacă se teme că va fi dat în judecată de Liviu Dragnea pentru că îl numeşte dictator, Roman a spus că "abia aşteaptă".

"Nu are decât să mă dea în judecată, abia aştept. O să explic şi de ce eu consider că este un trădător de neam şi de ţară. Constituţia, la articolul 12 şi la articolul 13, vorbeşte că tricolorul este roşu galben şi albastru, steagul oficial, limba oficială este limba română. Despre ce prostii poţi să vorbeşti într-un proiect în care vorbeşti de steaguri secuieşti şi de limba maghiară. Sau de ce Guvernul sau Parlamentul de la Budapesta nu votează un proiect de lege ca cel propus de UDMR în Parlament? Aş fi primul care i-ar susţine. Dacă şi ei ar face acelaşi lucru, nu aş avea niciun fel de problemă", a spus liberalul, cu referire la proiectul de lege care prevede coborârea de la 20% la 10% a procentului minim al minorităţilor naţionale dintr-o localitate pentru a acolo să se folosească limba maternă în instituţiile publice.

Roman a spus că în timpul protestului va citi şi va participa la lucrările parlamentului, iar noaptea va dormi pe holul unde se află sala grupului PNL din Camera Deputaţilor. "Am cărţi de citit, mi-am luat cărţi, îmi trimit oamenii din ţară cărţi, citesc, o să am şi de lucru, vreau să lucrez, voi participa la lucrările Parlamentului, lucrez la proiecte în perioada asta", a spus el.

"La baia cea mai apropiată pentru că o să mă trezesc de dimineaţă când sper să nu fie foarte multă lume şi să pot să-mi fac şi eu igiena personală", a răspuns Roman întrebat unde se va spăla. El le-a cerut celor care îl susţin să poarte în această perioadă "un mic tricolor", fie că îl pun acasă la geam sau că îl agaţă la rever.

Întrebat dacă şi-a făcut analizele înainte de a începe protestul, Florin Roman a spus că el nu merge la medic decât dacă are probleme deosebite. "Nu, recunosc că nu mă duc foate des la medic decât dacă a fost cazul. Înţeleg că o să fiu verificat şi monitorizat din acest punct de vedere. Nu-mi place să mă duc la medic decât dacă am probleme deosebite", a răspuns deputatul PNL.

loading...
PUTETI CITI SI...