Europarlamentarul social-democrat Claudia Țapardel nominalizat la premiile MEP AWARDS

Postat la: 30.01.2019 | Scris de: ZIUA NEWS

Europarlamentarul social-democrat Claudia Țapardel nominalizat la premiile MEP AWARDS

Săptămâna aceasta au fost desemnați finaliștii premiilor MEP Awards, distincții acordate pentru a aprecia activitatea și contribuția membrilor Parlamentului European la dezvoltarea legislației europene, eurodeputatul social-democrat Claudia Țapardel fiind nominalizată pentru a treia oară la Categoria Transport și Turism.

Nominalizarea europarlamentarului Claudia Țapardel pentru premiul MEP Awards demonstrează faptul că activitatea acesteia este apreciată atât la nivelul Parlamentului European, în cadrul comisiei de Transport și Turism, cât şi în mediul privat, de către stakeholderii şi asociațiile europene. Pentru a putea fi eligibili pentru aceste premii, eurodeputații trebuie să fie susținuți și nominalizați de către organizații externe care apreciează colaborarea și activitatea legislativă a europarlamentarilor.
„Ca în fiecare an, mă simt onorată să fiu nominalizată pentru această distincție. Mă bucur foarte mult că activitatea mea legislativă din cadrul Parlamentului European a fost apreciată și mă bucură faptul că asociațiile de transport de la nivel european și național, precum și cele din sectorul de turism, au apreciat colaborarea pe care am avut-o pe diferite dosare legislative, în organizarea de evenimente cu impact major la nivel european, precum şi în promovarea de noi proiecte şi inițiative", a declarat europarlamentarul Claudia Țapardel.
Eurodeputatul PSD Claudia Țapardel este unul dintre cei mai activi membri ai Parlamentului European pe sectorul Transport și Turism, fiind de asemenea şi Co-Preşedinte al Intergrupului pentru Dezvoltarea Turismului European, care reunește peste 150 de membri ai PE, din toate grupurile politice. Portofoliul său de activitate cuprinde peste 50 de dosare legislative şi nonlegislative, cât și peste 30 de evenimente și conferințe care au adus împreună înalte oficialități europene, comisari europeni, lideri naţionali şi regionali, reprezentanți ai mediului privat cât şi ai asociațiilor europene de profil, pentru a dezbate cu privire la probleme concrete din sectorul de turism si transport.
În ceea ce privește sectorul de transport, activitatea eurodeputatului a inclus toate categoriile de transport precum transportul rutier, maritim, fluvial dar şi cel aerian. Europarlamentarul a finalizat unul dintre cele mai importante dosare legislative din sectorul aviației, privind „Normele Comune pentru Operarea Serviciilor Aeriene în Comunitate", care reglementează aspectele ce țin de operațiunile de închiriere a aeronavelor cu echipaj.
„Poziția mea pe acest dosar a fost clară încă de la început. Dincolo de beneficiile aduse de wet-leasing, și anume acelea legate de acoperirea și satisfacerea cererilor de pe piața aviației, mai ales în perioadele de vârf de sezon, trebuie luat în considerare pericolul că, pe termen lung, să se renunțe la caracterul sezonier al acestuia, transformând în acest fel o activitate cu caracter temporar într-una permanentă. De aceea, am ținut ca aspectele ce țin de protecția și drepturile sociale ale angajaților să fie garantate pentru a nu periclita nivelul standardelor sociale ale angajaților sau siguranța pasagerilor și calitatea serviciilor", a precizat europarlamentarul social-democrat Claudia Țapardel.
Totodată, eurodeputatul PSD s-a impus în negocierile pe Pachetul de Mobilitate, reprezentat printr-o serie de directive europene care reglementează sectorul de transport rutier european. Claudia Ţapardel a militat pentru o reglementare transparentă și echitabilă care să aibă în vedere considerentele geografice și particulartiățile tuturor Statelor Membre pentru a evita o eventuală distorsionare a pieței de transport, prin impunerea unor cerințe administrative suplimentare şi restrictive care vor afecta desfășurarea pe criterii de concurență echitabilă a activității companiilor de transport, precum și siguranța locurilor de muncă ale celor care lucrează în acest sector.
Însă reușitele europarlamentarului Țapardel nu se opresc doar la sectorul de transport. Pentru a demonstra că Europa se poate remarca prin patrimoniul său cultural bogat, eurodeputatul împreună cu sprijinul a peste 70 de asociații europene și colegi europarlamentari a militat ca anul 2018 să fie desemnat de către Comisia Europeană Anul European al Patrimoniului Cultural. Sute de regiuni europene au avut astfel oportunitatea de a se promova la nivel european și de a se face cunoscute în rândul destinațiilor turistice europene.
Trebuie menționat faptul că pe durata mandatului său de europarlamentar, Claudia Țapardel a fost gazda a numeroase evenimente la nivelul Parlamentului European care au avut ca obiectiv promovarea diversității turistice şi culturale europene și susținerea patrimoniului cultural european şi care au reunit înalte oficialități europene, precum Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, numeroși comisari europeni precum Comisarul pentru Educație, Cultură, Tineret și Sport, Tibor Navracsics, Comisarul pentru Economie digitală şi Societate digitală, Marya Gabriel, Comisarul pentru Politică Regională, Corina Creţu, Comisarul pentru Locuri de Muncă, Creştere, Invesiţii şi Competitivitate, Jyrki Katainen, Comisiarul European pentru Piață Internă, Elzbieta Bienkowska, Preşedintele Comitetului Regiunilor, Karl-Heinz Lambertz şi Preşedintele Comitetului Economic şi Social, Luca Jahier, cât şi reprezentanţi ai Băncii Europene de Investiţii.
Asumându-și rolul de reprezentant al României în Parlamentul European, eurodeputatul Claudia Țapardel a depus eforturi considerabile pentru a îmbunătăți colaborarea dintre instituțiile europene și autoritățile din România, reușind să aducă în vizită oficială la București pe Comisarul European pentru Piață Internă, Elzbieta Bienkowska, în contextul evenimentului „Connecting Europe through Innovation" pe care europarlamentarul l-a organizat la Palatul Parlamentului şi care a avut ca obiectiv dezbaterea de noi strategii de promovare a turismului european în contextul dezvoltării noilor tehnologii în era digitală.
Evenimentul a fost organizat şi cu un an în urmă la Madrid, împreună cu Oganizaţia Mondială a Turismului (OMT), eurodeputatul Claudia Ţapardel reuşind astfel să intensifice colaborarea între Parlamentul European şi organizaţii de nivel internaţional aşa cum este Agenţia Naţiunilor Unite pentru Turism (UNWTO).
De asemenea, europarlamentarul a susținut ferm și în repetate rânduri faptul că îmbunătățirea accesibilității și conectivității infrastructurii de transport europene este fundamentală pentru asigurarea creșterii economice și a competitivității pieței interne.
„Din punctul meu de vedere, dacă ne dorim o Europa cu adevărat integrată trebuie să asigurăm în primul rând o infrastructură care să conecteze toate statele membre, inclusiv pe cele periferice și din Europa Centrală și de Est. Lucrul acesta este nu numai în interesul statelor respective, ci în interesul european fiindcă o conectivitate adecvată generează oportunități de investiții, comerț, și implicit locuri de muncă", a declarat europarlamentarul.
Claudia Țapardel a avut o contribuție semnificativă în ceea ce privește legislația privind primul document legislativ care reglementează piața digitală la nivel european, fiind raportorul Comisiei TRAN pe raportul privind relațiile dintre furnizorii de servicii și platformele online. Europarlamentarul a întocmit un raport care asigură un mediu transparent și echitabil pentru toți actorii implicați în economia digitală: furnizorul de servii, platformele online și consumatorul, care este reprezentat de fiecare cetățean european.
„Având în vedere că trăim într-o lume din ce în ce mai tehnologizată și considerând faptul că evoluția digitală este foarte rapidă, prioritatea mea a fost ca în acest mediu să avem un cadru legislativ adecvat care să asigure transparență și echitate între toți actorii implicați în tranzacțiile din mediul online", a susținut europarlamentarul Claudia Țapardel.
„Nu în utlimul rând, doresc să felicit şi ceilalți membri ai PE care au fost nominalizați la aceste premii şi de asemena pe colegii români. Sunt mândră că activitatea eurodeputaţilor români este apreciată la nivelul Parlamentului European", a declarat eurodeputatul Claudia Ţapardel.

loading...
PUTETI CITI SI...