Dragnea tună și fulgeră în scandalul naționalizării pensiilor private

Postat la: 13.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Dragnea tună și fulgeră în scandalul naționalizării pensiilor private

Preşedintele Camerei Deputaţilor, liderul PSD Liviu Dragnea, a cerut, aseară , ca ASF, Guvernul şi ministerul de Finanţe să acţioneze „foarte dur" în cazul NN, pentru a da exemplu şi pentru celelalte multinaţionale „care fac zeci de miliarde în România, care îşi bat joc de români, de statul român".

El a acuzat NN că şi-a incitat clienţii la proteste, fără a verifica în prealabil şi fără a fi existat vreo informaţie oficială privind o eventuală decizie de naţionalizare a sistemului de pensii private. „Eu vreau să revin la această companie de asigurări. Deci nu ai nici un fel de informaţie oficială de la Guvern, nu suni la Guvern să verifici dacă aşa ceva există în intenţia Guvernului şi începi să trimiţi sute, mii de mail-uri incitând clienţii băncii sau clienţii asiguraţi la proteste. Aşa ceva nu se poate", a spus Dragnea.

Dragnea a mai spus, totodată, că Guvernul României ar trebui să ceară explicaţii la nivel internațional: „Eu cred că Guvernul României ar trebui să ceară explicaţii la Ambasada Olandei şi la Guvernul Olandei şi la conducerea ING din Olanda pentru ceea ce a făcut această companie de asigurări în România. Poate puteau să o facă într-o colonie sau într-o fostă colonie olandeză. În România nu este permis aşa ceva. Nu poţi să porneşti un asemenea scandal din nimic pentru că nu a existat nici în programul de guvernare, nici vreo discuţie în Guvern, nici vreo discuţie în coaliţie sau Parlament despre aşa ceva", a spus Dragnea.

Liviu Dragnea a mai spus, de asemenea, că scandalul privind pensiile private ar fi fost provocat de preşedintele ASF, Mişu Negriţoiu, precizând că în perioada următoare va fi declanşată procedura parlamentară de demitere a conducerii ASF. „În ceea ce priveşte acest scandal, este pornit de la domnul Mişu Negriţoiu, preşedintele ASF, care ştie că, în foarte scurt timp, Parlamentul va demite toată conducerea ASF", a acuzat Dragnea.

loading...
PUTETI CITI SI...