Dragnea, reacţie după decizia CCR privind interceptările: "Nu ştiu dacă mi se aplică. Nu am acces la dosar"

Postat la: 02.03.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Dragnea, reacţie după decizia CCR privind interceptările:

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Liviu Dragnea, a declarat, joi, că nu ştie dacă decizia CCR privind interceptările pe siguranţa naţională i se aplică, afirmând că încă nu are acces la tot dosarul său.

„Nu am de unde să ştiu dacă mi se aplic şi mie, pentru că încă nu am acces la tot dosarul, dar probabil că nu trebuie să am acces la tot dosarul, probabil că pretenţiile mele sunt prea mari", a declarat Liviu Dragnea, întrebat dacă articolul privind interceptările pe siguranţă naţională i se aplică.

CCR susţine că prin sintagma „aduc atingere gravă drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români" din legea de siguranţă naţională se înţelege că orice faptă care afectează un drept fundamental este o ameninţare la securitatea naţională, Curtea declarând neconstituţional articolul.

Curtea Constituţională, cu majoritate de voturi, a admis excepţia de neconstituţionalitate şi a constatat că sintagma „aduc atingere gravă drepturilor şi libertăţilor fundamentale ale cetăţenilor români" cuprinsă în art.3 lit.f) din Legea nr.51/1991 privind securitatea naţională a României este neconstituţională.

loading...
PUTETI CITI SI...