Dragnea, despre nominalizarea lui Vlase la SIE: Aduce mai multe întrebări decât clarificări

Postat la: 16.06.2018 | Scris de: ZIUA NEWS

Dragnea, despre nominalizarea lui Vlase la SIE: Aduce mai multe întrebări decât clarificări

Preşedintele PSD Liviu Dragnea a declarat vineri, legat de nominalizarea social democratului Gabriel Vlase la conducerea SIE, că aceasta aduce mai multe întrebări decât clarificări, ironizând în acest fel răspunsul similar dat de Klaus Iohannis privind decizia CCR care o vizează pe Kovesi.

"Într-adevăr am primit o adresă, o propunere pentru SIE. Şi acum ca să citez un clasic în viaţă: această adresă aduce mai multe întrebări decât clarificări. O să o citesc până o înţeleg. Poate e nevoie să facem o dezbatere pe această temă, şi o să vă comunic", a declarat vineri, Liviu Dragnea. Preşedintele PSD l-a parafrazat pe şeful statului Klaus Iohannis, care, legat de decizia CCR privind revocarea Laurei Codruţa Kovesi, a spus că va citi motivarea până o va înţelege şi probabil e nevoie de o dezbatere publică.

Şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a declarat, vineri, că l-a surprins alegerea făcută de preşedintele Klaus Iohannis, de a îl nominaliza pe deputatul PSD, Gabriel Vlase, pentru funcţia de director al SIE pe Gabriel Vlase, precizând că se întreabă care este semnificaţia acestei numiri.

"M-a surprins, dar nu numai pe mine. Cred cã a surprins foarte multă lume. E calificat (pentru funcţia de director al SIE- n.r.). Nu ştiu care au fost criteriile. Nu vreau să spun că nu are calificarea necesară, dar nu vreau să vă ascund că am fost surprins. Cred cã şi domnul Dragnea a fost surprins. În primul rând, am fost surprins că, dupã un an şi jumătate în care poziţia asta ar fi trebuit să fie ocupată şi nu a fost ocupată, vine această numire în acest moment. Stau şi mă întreb care este semnificaţia. Nu vreau să fac speculaţii acum, dar nişte întrebări fiţi convinşi cã mi le-am pus. (...) Nişte calcule au fost făcute, că prea e picată (numirea - n.r.) aşa din senin", a afirmat şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, vineri seară la Parlament.

Tăriceanu a mai precizat că Petru-Gabriel Vlase nu era propunerea lansată de coaliţia PSD-ALDE. "Eram aici, eram în coaliţie. Nu cred cã a trecut aşa pe lângă noi. Nu a fost niciun moment vorba de a face o astfel de propunere. (...) Am aflat (despre numire n.r) din comunicatul de la Cotroceni", a explicat preşedintele Senatului. Întrebat dacă au decis în coaliţie care va fi votul din plenul comun al Parlamentului, Tăriceanu a răspuns că încă nu a fost luată această decizie. "O să stăm să discutăm şi o să analizăm", completat liderul ALDE.

Klaus Iohannis l-a nominalizat joi în funcţia de director SIE pe Gabriel Vlase, parlamentar PSD. Petru-Gabriel Vlase este vicepreşedinte al Camerei Deputaţilor, membru al Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională şi membru al Comisiei speciale comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului privind analizarea şi actualizarea cadrului normativ cu incidenţă în domeniul securităţii naţionale. Postul de director al SIE a fost vacant, după demisia de anul trecut a lui Mihai Ungureanu. La acest moment, SIE este condus interimar de generalul cu patru stele Silviu Predoiu, director adjunct şi şef al operaţiunilor Serviciului.

loading...
PUTETI CITI SI...