Dragnea a lăsat achizițiile publice pe mâna oamenilor lui Boc și Cioloș

Postat la: 05.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Dragnea a lăsat achizițiile publice pe mâna oamenilor lui Boc și Cioloș

Liderul PSD Liviu Dragnea a declarat recent ca Guvernul pregateste o lege a achizitiilor strategice care va permite derularea mai rapida a licitatiilor astfelincat licitatiile sa se deruleze mai rapid, modelul fiind unul inspirat din "tarile dezvoltate".

"Se lucreaza acum intens la o Lege a achizitiilor strategice, care se va finaliza cu un proiect de lege, care va fi dezbatut in Parlament, care sa aiba in mod nominal si foarte clar in anexa investitiile ce vor fi cuprinse in aceasta procedura simplificata, in cel putin trei domenii mari: infrastructura, energie si aparare, cu niste proceduri inspirate din tarile dezvoltate care nu au aceste intarzieri uriase in istorie", a declarat Dragnea.

Insa, ceea ce nu stie sau nu a spus Dragnea este ca acesta lege este schitata, elaborata si coordonata tot de cam aceleasi personaje garantate si promovate de Ciolos si fostul PDL, adica actuala conducere a Agenţiei Naţionale pentru Achiziţii Publice (ANAP), presedintele Bogdan Pușcaș si secretarul general Laszlo Zsolt Ladanyi. Cei doi sunt tocmai personajele prinicpale care au pus umarul serios la elaborarea actualei Legii a achizitiilor publice nr. 98/2016 pe care acum Dragnea vrea sa o modifice intrucat are prevederi aberante care ingreuneaza si blocheaza sistemul national de achizitii publice.

Ca atare, este surprinzator ca PSD, premierul Sorin Grindeanu si Liviu Dragnea ii mentin pe doi la conducerea ANAP atata timp cat acestia s-au remarcat in guvernarea Boc si reevaluati de Ciolos, Puscas ca absolvent de SNSPA pe la Ministerul Dezvoltarii si MTS, iar Ladanyi ca viceprimar la Odorheiul Secuiesc, subprefect si prefect de Harghita vreo sase ani pana prin 2012. Nu trebui uitat ca Bogdan Puscas este cel care a misamalizat scandalul echipamentului sportiv contrafacut purtat de sportivii romani la Jocurile Olimpice de vara din 2016 de la Rio de Janeiro, dand astfel flit presedintelui Klaus Iohannis care vrea sa stie cine se face vinovat de compromiterea imaginii Romaniei.

loading...
PUTETI CITI SI...