Deputatul PNL Florin Roman intră luni în greva foamei

Postat la: 17.09.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Deputatul PNL Florin Roman intră luni în greva foamei

Deputatul PNL Florin Roman intră luni în greva foamei. "Voi sta în fața sălii de plen. Nu au cum să nu mă lase să protestez, Parlamentul nu e Consiliul Județean Teleorman", ne-a declarat liberalul, care a făcut marți o solicitare către conducerea Camerei Deputaților, pentru a-și instala un cort în fața biroului președintelui Camerei, Liviu Dragnea. Solicitarea sa a fost respinsă atunci de deputați.

Florin Roman a declarat pentru Libertatea că, din cauza faptului că PNL a decis suspendarea oricăror acțiuni până după înmormântarea președintelui de onoare al PNL, Mircea Ionescu Quintus, acțiunea sa va începe după ce va participa la înmormântarea de la Ploiești. Voi veni la Parlament, după înmormântare și voi începe greva foamei, în fața sălii de plen", ne-a spus deputatul PNL. Despre decizia conducerii Camerei de a nu îi da voie să instaleze un cort în fața biroului lui Liviu Dragnea, Florin Roman spune că va face grevă în parlament.

"Nu au cum să nu mă lase. E locul meu de muncă. Parlamentul nu e Consiliul Județean Teleorman. Voi sta și noaptea în Parlament, voi părăsi locul doar când voi merge la emisiuni. Va fi transparență totală", ne-a mai spus Roman. Liberalul protestează față de lipsa de reacţie a Guvernului în privința finanţării Monumentului Unirii de la Alba Iulia, dar şi faţă de modificările la legea administraţiei, care impune pragul de 10% pentru folosirea limbii materne în administrația publică.

"Adoptarea acestei legi înseamnă practic federalizarea României, limba maghiara obligatorie, steaguri secuiești și inscripții bilingve in peste 2200 de localități ale României! Ori așa ceva nu se poate niciodată, cu atât mai mult înainte de intrarea in anul Centenarului, când vom sărbătorii 100 de ani de la nașterea statului roman modern. Camera Deputatilor este prima sesizată. Dacă pana in 16 Octombrie aceasta lege nu este respinsă la vot final in plen, atunci este...ADOPTATĂ TACIT!!!", a transmis Roman, pe Facebook.

El le-a transmis un mesaj și liderilor coaliției PSD-ALDE: "Domnilor Dragnea și Tariceanu opriți-va cât nu este prea târziu! Solicitați colegilor din PSD și ALDE sa introducă proiectul in comisii și la vot final și dați un vot împotriva! Altfel veți intra în istoria acestei țări, ca trădători de neam și țara! Tic-tac Romania...o luna!", a mai spus Roman. Președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea nu s-a arătat impresionat de gestul deputatului liberal. El a declarat că decizia finanţării Monumentului Unirii de la Alba Iulia este luată deja, și că nu e nevoie ca „unii să adune puncte electorale care oricum sunt iluzorii".

„Somn uşor! În legătură cu monumentul respectiv, este luată deja de mai mult timp decizia de a fi finanţat acel monument şi se va finanţa indiferent de locul unde doarme domnul deputat. Deci decizia este luată, am discutat mai demult cu primul ministru, s-a discutat cu Ministerul Finanţelor, cu Ministerul Culturii, va fi prinsă la finanţare pentru anul viitor", a spus Dragnea, marți, despre gestul colegului de la PNL.

 

loading...
PUTETI CITI SI...