Deputatul Adăscăliţei, trimis în judecată de DNA Iaşi, pentru afaceri incompatibile cu funcţia

Postat la: 07.07.2015 | Scris de: ZIUA NEWS

Deputatul Adăscăliţei, trimis în judecată de DNA Iaşi, pentru afaceri incompatibile cu funcţia

Deputatul Constantin Adăscăliţei, cercetat sub control judiciar pentru efectuare de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, a fost trimis în judecată de DNA Iaşi, alături de parlamentar fiind deferit justiţiei şi fiul acestuia, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Iaşi au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a deputatului PSD Constantin Adăscăliţei, pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţie, atribuţia sau însărcinarea pe care o îndeplineşte o persoane, în formă continuată (16 acte) şi folosirea cu rea-credinţă a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea.

Alături de acesta au mai fost trimişi în judecată, în stare de libertate, Constantin Toader, director adjunct al unei societăţi comerciale, şi fiul lui Adăscăliţei, Constantin, pentru complicitate la infracţiunile de care este acuzat tatăl său. De asemenea, au fost trimise în judecată alte trei persoane, pentru rea-credinţă a bunurilor sau a creditului de care se bucură societatea, în formă continuată.

În rechizitoriul întocmit de procurori se arată că, în perioada august-decembrie 2014, în contextul în care una din firmele controlate de Constantin Adăscăliţei făcea obiectul unui proces civil, deputatul a contactat mai mulţi reprezentanţi ai beneficiarilor unor contracte de prestări servicii pentru a negocia încheierea acordurilor cu o altă firmă administrată tot de către el.

"De asemenea, obiectul negocierii l-a constituit şi facturarea şi achitarea, în numerar, atât către inculaptul Constantin Adăscăliţei, cât şi către ceilalţi inculpaţi sau persoane apropiate acestuia, a datoriilor pe care diverşi beneficiari le aveau faţă de firma în litigiu. În perioada iulie -decembrie 2014, inculpatul Adăscăliţei Constantin, beneficiind de ajutorul celorlalţi inculpaţi, a folosit cu rea-credinţă bunurile şi creditul aceleiaşi firme aflată în litigiu, într-un scop contrar intereselor acesteia, urmărind, totodată, să favorizeze alte societăţi la care acesta avea interese direct sau indirect", arată procurorii.

Dosarul a fost trimis spre judecare Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, cu propunerea de a se păstra măsura preventivă, primul termen fiind stabilit deja pentru 9 iulie. Într-un alt dosar, Constantin Adăscăliţei a fost găsit incompatibil, printr-o decizie definitivă a instanţei supreme din 23 martie, în conformitate cu raportul întocmit de Agenţia Naţională de Integritate (ANI).

Agenţia Naţională de Integritate a constatat, în 15 iunie 2012, că Adăscăliţei, consilier judeţean la Consiliul Judeţean Iaşi la data finalizării raportului de evaluare, a încălcat regimul juridic al incompatibilităţilor, întrucât firma la care acesta era asociat, SC Olimpic 2000 SRL, a încheiat, în martie 2009, un contract în cuantum de 3.354 de lei cu SC Lucrări Drumuri şi Poduri SA, societate comercială al cărei unic acţionar era CJ Iaşi, încălcând, astfel, prevederile articolului 90 din Legea 161/2003.

 

loading...
PUTETI CITI SI...