Deputații votează azi cererea DNA de urmărire penală pentru Eugen Bejinariu

Postat la: 04.04.2017 | Scris de: ZIUA NEWS

Deputații votează azi cererea DNA de urmărire penală pentru Eugen Bejinariu

Parlamentul a amânat aproape cinci luni un vot în cazul deputatului Eugen Bejinariu pe care DNA îl acuză pe deputat abuz în serviciu în dosarul 'Microsoft 2'. Pe finalul legislaturii trecute, deputații au încercat să voteze solicitarea DNA care, însă nu au avut cvorum.

De la începutul actualei legislaturi, deputații au tot evitat să pună pe ordinea de zi a plenului această solicitare a DNA, însă în cele din urmă au cedat, pentru că presa îi întreba pe liderii PSD din Parlament de fiecare dată despre acest caz. Deputații au stabilit că, azi, la votul final, va fi dat votul pentru solicitarea DNA, în cazul Bejinariu.

Această solicitare se va vota prin vot secret cu bile. Procurorul-şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a cerut pe 21 noiembrie sesizarea Camerei Deputaţilor pentru formularea cererii de efectuare a urmăririi penale faţă de Eugen Bejinariu, ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului în perioada 2003 - 2004, în legătură cu săvârşirea, pe vremea în care a deţinut funcţia ministerială, a infracţiunii de abuz în serviciu, în formă continuată, în dosarul 'Microsoft 2'.

Procurorii susţin că Bejinariu, cu încălcarea dispoziţiilor privind achiziţiile publice, a iniţiat şi a susţinut proiectele a două hotărâri de guvern (nr.1473/11.12.2003 şi nr.470/01.04.2004), prin care s-a aprobat încheierea între Guvern şi Fujitsu Siemens Computers GmbH a unui contract comercial de închiriere de licenţe referitor la produsele Microsoft, invocându-se, în mod nereal, calitatea firmei de unic distribuitor pentru aceste produse, în scopul de a fi favorizată prin evitarea organizării unei licitaţii publice.

loading...
PUTETI CITI SI...